¨

Efter brand i daginstitution – nu åbner den igen

Nu fortæller lederen hos Birkelunden, Charlotte Buur, at de åbner igen mandag. Foto: Camilla Laursen - TV ØST

Onsdag opstod der brand i Birkelunden, en daginstitution i Slagelse. Der har været lukket lige siden, men nu er de klar til at åbne på mandag.

Onsdag aften stod daginstitutionen Birkelunden i Slagelse i flammer.

Selv om brandvæsnet hurtigt fik branden under kontrol, har skaderne betydet, at institutionen har været lukket siden.

Men nu fortæller lederen hos Birkelunden, Charlotte Buur, at de åbner igen mandag. Det skriver Sjællandske.

- Vuggestuen er lige nu ude af funktion og det samme er den ene børnehavegruppe, men vi har brugt dagen på at finde plads til dem, og i næste uge får vi så en mobil pavillon, siger Charlotte Buur til Sjællandske.

Muligvis påsat

Meldingen om branden kom klokken 17.49 onsdag aften. Institutionen var lukket, og ingen personer kom til skade ved branden.

Politiet arbejder nu ud fra en teori om, at branden er påsat, fordi den opstod et sted, hvor der ikke var elektriske installationer, og hvor der ikke umiddelbart lå noget materiale, der kunne selvantænde.

- Jeg afventer at høre nærmere fra politiet. Men det er selvfølgelig ikke rart, hvis den var påsat. Det er grove løjer og helt uforståeligt, at man synes, det kunne være sjovt at sætte ild til børnenes sted. Det er børnene, det rammer, lød det fra Charlotte Buur torsdag.

Artiklen fortsætter under indslaget.

01:56

Se eller gense indslaget: Forældre i Slagelse måtte finde alternative pasningsmuligheder til deres børn. Det sker, efter at daginsitutionen Birkelunden brændte ned onsdag. Ifølge politiet var branden påsat:

Luk video

Birkelunden ligger på Baldersvej, som grænser op til Byskovparken og Byskov Allé.

Byskov Allé har før været omdrejningspunkt for bilbrande og uroligheder, ligesom der den seneste tid har været flere bilbrande i Korsør og Slagelse.

Ifølge politiet er der dog intet, som tyder på, at branden i daginstitutionen skulle have forbindelse til de øvrige brande

TV ØST har forsøgt at få en kommentar fra institutionen uden held.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App