Dyre varer koster jobbet

Slagelse Kommune har nu fyret den plejehjemsleder, der blandt andet købte dyre varer i sit private firma.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For omtrent en måned siden blev den nu tidligere leder af Plejecenter Quistgården i Korsør fritstillet. Nu har Slagelse Kommune valgt at afskedige lederen på grund af en række økonomiske uregelmæssigheder.

Ifølge avisen Sjællandske var den tidligere leder en flittig kunde i sit private firma, der sælger firmagaver. Desuden holdt hun dyre julefrokoster for personalet.

Fyringen vil dog ikke munde ud i en politianmeldelse, fordi kommunen vurderer at plejehjemslederen ikke har svindlet med offentlige midler.

- Men vi har i ledelsen ikke nogen tillid til, at hun fortsat skal lede plejecentret. Derfor går vi fra fritstillelse til afskedigelse. Der er ikke tale om ulovligheder, men det der er foregået, er ikke i overensstemmelse med kommunens værdigrundlag for god forvaltningsskik og personaleledelse, siger velfærdsdirektør Lisbeth Mogensen til Sjællandske.

Byrådsmedlem Peter Lotinga (DF) mener, at ældreområdets topledelse burde have skredet tidligere ind over for den nu tidligere plejehjemsleder.

- Jeg mener, at både Lisbeth Mogensen og ældrechef Marianne Kristensen har et medansvar. Derfor har jeg da også krævet en tjenstlig undersøgelse, fortæller han til avisen.

Den tidligere plejehjemsleders ægtefælle udtaler til at avisen, at der er tale om et justitsmord. Han mener, at hun er blevet ofret, fordi der er gået politik i sagen.