Duo får pris for farver på Psykiatrien Slagelse

Kunstner og arkitekt får fornem pris for deres arbejde med farver hos Psykiatrien Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med ikke mindre end 10 unikke farvepaletter har kunstner Malene Landgreen og Karlsson Arkitekter/VLA skabt en storslået farvesætning til det moderne Psykiatrien Slagelse, der åbnede i august 2015. For arbejdet tildeles kunstner og arkitekter Farveprisen 2016. Det skriver Farveprisen 2016 i en pressemeddelelse.

Fordelt over sygehusets 44.000 m2 myldrer farver frem, mens de på én gang giver personale og patienter et smukt kunstnerisk miljø, og på samme tid understøtter husets funktion og brug som behandlingssted.

Der er arbejdet med bevidst med farvesætning som et element af sygdomsbehandlingen og som element til wayfinding for både patienter og pårørende.

Kunstner Malene Landgreen og Karlsson Arkitekter /VLA har dermed givet Psykiatrien Slagelse en nytænkende og monumental farvesætning, som til fulde lever op til Farveprisens målsætning.

Farver til at dæmpe uro

Kirsten Devantier, formand fra psykiatri-udvalget i Region Sjælland, er stolt over, at Psykiatrisygehuset i Slagelse bliver påskønnet med Farveprisen 2016.

- Vi har ønsket at integrere kunsten i arkitekturen og bruge farverne, formerne og lyset som en del af behandlingen. Farverne skaber en stemning, der er med til at dæmpe uro og skabe tryghed for patienterne, siger Kirsten Devantier.

Med prisen følger 150.000 kr., der fordeles ligeligt til Malene Landgreen og Karlsson Arkitekter / VLA.