DSB lukker Kort & Godt-butikker

DSB lukker 14 Kort & Godt-butikker i løbet af 2013, og Korsør, Sorø og Haslev er 3 af de butikker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danskerne køber elektroniske billetter som aldrig før, og det har medført et underskud i 14 af DSB's butikker.

Korsør, Sorø og Haslev er blandt de butikker, som DSB vil lukke. Det skriver DR Sjælland.

Butikkerne giver underskud

DSB har valgt at lukke butikkerne, fordi de giver underskud. 2 ud af 3 bliver i dag solgt elektronisk, og det har fået billetsalget i DSB's kiosker til at falde. Det skriver Jernbanen.dk.

- Samlet set er de 14 Kort & Godt-butikker ikke en god forretning og gav os sidste år et underskud på syv millioner kroner. Danskerne bruger dem ikke nok. Derfor tager vi konsekvensen og lukker butikkerne, siger Søren Skovdal Rasmussen.

De 14 butikker vil blive lukket i løbet af 2013 - de første i slutningen af maj og de sidste til oktober. De i alt 40 ansatte får højst sandsynligt et tilbud om at arbejde i kædens andre butikker.

Nærmere information på stationerne

I den kommende tid vil medarbejderne på de 3 stationer orientere passagerene om, hvordan de alternativt kan købe togbillet. Det vil blandt andet foregå via stationen automater, SMS og Apps.

- Kunderne skal naturligvis vænne sig til de nye forhold og vi vil gøre alt for at hjælpe dem, så de hurtigt får glæde af de mange andre muligheder. Stadig flere dansker har allerede valgt at købe deres billet elektronisk eller køre med Rejsekort og vi forventer, at den udvikling fortsætter, siger underdirektør i DSB Kundecentre, Anne-Lise Bach Sørensen.

Protest

Men ikke mange har fået glæde over beslutningen. I Korsør har lukningen mødt mange protester, hvor der blandt andet er oprettet en Facebook-gruppe, der kæmper mod lukning af butikken på Korsør station. Det oplyser DR Sjælland.