Dropper måske enormt prestigeprojekt

Det startede som et prestigeprojekt af de helt store på den gamle havn i Korsør. Men her to år senere ligner det stadig en rodet byggeplads, og nu overvejer kommunen at trække stikket ud

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Visionerne for den gamle havn i Korsør var store og indeholdt blandt andet husbåde og flotte boliger ved det gamle færgeleje. Men her to år senere ligner området mest af alt en slagmark. I stedet for husbåde og drømmeboliger er der byggeaffald og ukrudt.

- Vi er bestemt ikke tilfredse med det. Vi er dybt skuffede. Alle de aftaler jeg var med til at indgå i sin tid i Korsør Kommune er jo ikke overholdt. Der ligger jo ikke nogen boliger på vand og der er ikke nogen boliger, der er færdige, siger Flemming Erichsen (S) som i dag er formand for udvalget for Plan, Erhverv og Udvikling i Slagelse Kommune.

Det var Lund Gruppen som i 2007 fik lov at købe grunden billigt for at udføre projektet. Men ifølge direktør Thomas Lund Hansen skal kommunen ikke forvente at se nogen huse foreløbigt.

- Jamen der kommer til at gå lidt tid endnu. Lige nu afventer vi miljømyndighederne derude og sagsbehandlingen hos regionen og kommunen, siger Thomas Lund Hansen.

Men den forklaring køber kommunen ikke.

- Det er en søgt begrundelse. Det kan godt være at man manglede nogen godkendelser, men så var der jo andre steder man kunne gå i gang. Mig bekendt har de allerede tilladelse til at bygge de første tyve huse. Og hvor er de huse på vand, som skulle være kommet allerede den første sommer herude, siger Flemming Erichsen.

Sagen skal nu behandles i byrådet.i Slagelse Kommune. Hvis Slagelse Kommune vælger at fratage Lund Gruppen opgaven, så venter der formodentlig et større juridisk efterspil.