Dronningen støtter vikingecenter

En rundhåndet bevilling fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond er med til at sætte fart på et nyt vikingecenter ved Trelleborg nær Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et stort vikingecenter ved den gamle vikingeborg Trelleborg er rykket et skridt nærmere.

Det sker efter Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond har bevilget 100.000 kroner til projektet  Ny Trelleborg, der satser på at bygge et internationalt vikingecenter ved borgen.

- Det er en vigtig anerkendelse af projektet, som viser, at det ikke kun er i Slagelse, at man deler visionen om at skabe et internationalt vikingecenter. Kapitalrejsningen til projektet er kun lige startet, men fondens støtte er et signal om, at Trelleborg fortæller en vigtig del Danmarkshistorien, og at projektet fortjener opbakning, siger borgmester Stén Knuth (V) i en pressemeddelelse.

Trelleborg er opført af Harald Blåtand omkring år 980 og er et af de bedst bevarede minder fra perioden.

Nationalmuseet ejer Trelleborg, og er primus motor i projektet.

- Vi oplever en stadig stigende udenlandsk interesse for vikinger. Ny Trelleborg får en fremtrædende plads i den store vikingefortælling, som udenlandske turister skal møde, når de besøger Danmark. Med fondens bevilling kan vi nu skrive de første linjer i Ny Trelleborgs kapitel, siger Nationalmuseets direktør Per Kristian Madsen.

Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond støtter hvert år et begrænset antal projekter indenfor kulturel, videnskabelig eller sociale formål.