Drenge med elefanthuer og hardballvåben sigtede på folk og stak af fra politiet

Politiet måtte rykke ud med flere patruljebiler og betjente til Korsør torsdag aften, hvor et vidne havde set flere personer sigte på forbipasserende med våben.

Det var en særdeles alvorlig anmeldelse, der tikkede ind hos politiet torsdag aften. Omkring klokken 20.00 havde et vidne set flere personer gå rundt med genstande, der lignede våben på Halskovvej i Korsør.

- Vidnet så, at de gik nede på vejen, og tilsyneladende havde de også sigtet på forbipasserende. Det er selvfølgelig noget, man bliver skræmt af, og derfor sender vi også så mange biler, siger Palle Hansen, kommunikationsmedarbejder ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Når vi får sådan en anmeldelse, så rykker vi på det med det samme. For der kan jo være tale om rigtige våben

Palle Hansen, kommunikationsmedarbejder, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

I alt sendte politiet fire patruljevogne til stedet. Her fik et par af betjentene øje på de personer, som vidnet havde set. 

De fire unge, der er mellem 12 og 15 år, forsøgte at stikke af fra politiet. De kom dog ikke langt, inden betjentene indhentede børnene og kunne stoppe dem.

Her fandt betjentene en hardballpistol og et hardballgevær, og derfor fortalte betjentene også de unge i ”et relativt klart sprog”, hvad de havde sat gang i.

- Når vi får sådan en anmeldelse, så rykker vi på det med det samme. For der kan jo være tale om rigtige våben, og så skal vi frem så hurtigt som muligt, siger Palle Hansen.

Politiet  har kontaktet de sociale myndigheder

Politiet tog efter hændelsen kontakt til de unges forældre. Der er også lavet en rapport om episoden, som nu er sendt til de sociale myndigheder.

quote Opfordringen er, at man skal lade være med at gå rundt i det offentlige rum med hardballvåben. For det er noget, der skræmmer folk

Palle Hansen, kommunikationsmedarbejder, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi håber, at der er nogle forældre eller pårørende, der kan snakke med deres børn om, at det er alvorligt at gå rundt med våben. Folk bliver skræmte, og det er også derfor, vi sender så mange biler.

Derfor kommer politiet nu også med en klar opfordring til andre, der har hardballvåben:

- Opfordringen er, at man skal lade være med at gå rundt i det offentlige rum med hardballvåben. For det er noget, der skræmmer folk.