Dream Team-spillere bakker op om Anja Andersen

Kritikken af Anja Andersens ledelsesstil som håndboldtræner er skudt helt over målet. Det mener 11 af hendes tidligere spillere i Slagelse DT

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De elleve tidligere spillere fra Slagelser er gået sammen om en støtteerklæring til deres tidligere træner, der er blevet udsat for stærk kritik i bogen "En dronning kom til byen".

- Vi ønsker ikke i medierne at blive fremstillet som psykiske vrag. Vi ønsker ikke at blive fremstillet som undertrykte og terroriserede kvinder. Det er vi absolut ikke, ligesom vi ikke er og aldrig har været bange for Anja Andersen, skriver de 11 spillere i erklæringen.

Støtteerklæringen til Anja Andersen, som nu er træner i FCK, kommer fra spillere, der ikke hørte til de absolutte stjerner i Slagelse DT, om end spillere som landsholdsspilleren Kamilla Kristensen, Stinne Bossen og Louise Pedersen er kendte navne. 

Spillerne erkender, at Anja Andersen er en kontroversiel leder, men de mener, at fremstillingen af træneren er overdreven. 

- Selvfølgelig har hver enkelt spiller, som det formentlig er tilfældet i enhver anden klub, fået såvel positive som negative oplevelser under deres ansættelse i klubben - men de positive er langt i overtal. Tiden med Anja i Slagelse har frem for alt givet os nogle oplevelser, vi ikke ville være foruden, ligesom tiden med Anja i Slagelse har udviklet os både som mennesker og som håndboldspillere, skriver spillerne.

Slagelse vandt tre danske mesterskaber og tre Champions League-titler under Anja Andersen, og de sportslige resultater blev til uden at give køb på den menneskelige respekt, siger spillerne. 

- Vi har respekt for Anja som menneske, og vi har respekt for Anja som træner. Tiden i Slagelse vil altid stå som noget helt enestående i vores tilværelse. Vi valgte selv Slagelse, fordi vi ønskede at prøve os selv af i et elitemiljø, skriver spillerne.

De 11 medunderskrivere er:
  
  Andjela Rajovic
  Anne Loft
  Carina Friis
  Helle Svensson
  Kamilla Kristensen
  Line Hovgaard-Hansen
  Louise Pedersen
  Sandra Folden
  Sine Lehmann Christiansen
  Stinne Bossen
  Tatiana Bennedsen