Drama i Slagelse - byrådsmedlem fik klap i numsen

Byrådsmedlem (S) fik et klap i måsen af et mandligt udvalgsmedlem fra kommunen under et møde. Nu er kollegaen Steen Olsen (S) selv gået til bekendelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I et program på P4 i lørdags fortalte Sofie Janning (S), der er byrådsmedlem i Slagelse, at hun på et udvalgsmøde for et år siden blev klasket i numsen af et udvalgsmedlem fra kommunen.

- Jeg blev helt paf, fortæller Sofie Janning til TV2 ØST om den krænkende situation.

- Vi var i et politisk forum, og vi skulle drøfte nogle tunge sager, og så syntes jeg bare, det var vildt upassende, fortæller hun.

quote Det her handler ikke kun om kvinder og mænd, det handler meget om magt

Sofie Janning (S), medlem, Slagelse Byråd.

Sofie Janning ønskede ikke at sætte navn på den person, der opførte sig grænseoverskridende over for hende.

Kollega følte sig mistænkeliggjort

Den beslutning blev kritiseret af Jørn-Ole Didriksen (V), som følte sig mistænkeliggjort, da han sidder i et udvalg med Sofie Janning.

- I første omgang bliver jeg meget oprørt, for det vil jeg ikke have hængende på min person. Der er ikke nogen af mine børn, børnebørn eller kone, der skal læse i avisen, at jeg klapper unge damer i bagen, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jørn-Ole Didriksen (V) blev rasende over, at Sofie Ganning (S) offentligt fortalte, at et udvalgsmedlem havde klappet hende i numsen uden at sætte navn på, hvem det var.
Jørn-Ole Didriksen (V) blev rasende over, at Sofie Ganning (S) offentligt fortalte, at et udvalgsmedlem havde klappet hende i numsen uden at sætte navn på, hvem det var. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Han mener nemlig, at hun mistænkliggjorde flere af sine mandlinge kollegaer, når hun ikke sætter navn på vedkommende.

- Hun siger bare, at det er et udvalgsmedlem, og så kan man se, at der kun er syv i spil. Der gik jo mange rygter, indtil Steen Olsen pludselig ikke kunne huske, at han havde klappet hende bagi, men indrømmer, at det er ham, der har gjort det.

- Det drejer sig om syv udvalgsmedlemmer. Eenhver borger i det her samfund kan slå op på en internetside, hvem de syv er.

Et spørgsmål om magtkamp

Det ærgrer Sofie Janning, at sagen er blevet drejet hen på, hvem det var, der opførte sig grænseoverskridende over for hende.

- Det her handler ikke kun om kvinder og mænd, det handler meget om magt, siger byrådsmedlemmet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sofie Janning (S) har fortalt sin historie, fordi hun gerne vil gøre op med en bestemt kultur.
Sofie Janning (S) har fortalt sin historie, fordi hun gerne vil gøre op med en bestemt kultur. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Hun peger på, at det også bliver et spørgsmål om magtkamp, når der er medlemmer af byrådet, der hellere vil diskutere, om Sofie Janning har håndteret sagen ordentligt, i stedet for at tale om en mulig kulturændring.

- De tager ikke stilling til, om det her er noget, vi skal snakke om, siger hun.

Byrådsmedlem stod selv frem

Efter sagen er blevet omtalt i flere medier, er Steen Olsen (S) stået frem og fortalt, at det var ham, der har klasket Sofie Janning i numsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

- En eller anden skal jo tage ansvar for det her, og det gør jeg så, siger Steen Olsen (S).
- En eller anden skal jo tage ansvar for det her, og det gør jeg så, siger Steen Olsen (S). Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Han siger dog, at han ikke kan huske situationen.

quote Jeg håber, at der er respekt om, at man står frem

Steen Olsen (S), medlem, Slagelse Byråd.

Ifølge Sofie Janning skrev Steen Olsen, at han syntes, at den slags opførsel ikke var passende, og derfor følte hun sig nødsaget til at gøre ham opmærksom på, at det faktisk var ham, der havde stået bag det upassende klask.

- Jeg synes, det er urimeligt, at når Sofie fortæller mig, at det er sådan verden ser ud, at de seks andre så skal have det udestående, at det er dem, der har været den skyldige, siger Steen Olsen.  

Han håber, at sagen nu vil give anledning til en bredere debat om sexisme i stedet for at handle om, hvem der gjorde hvad.

- Jeg håber, at der er respekt om, at man står frem og får skabt den her folkelige debat om det, siger han.

- En eller anden skal jo tage ansvar for det her, og det gør jeg bare, og så er den ikke længere, siger Steen Olsen.

Han fortæller, at episoden har fået hans øjne op for, at der kan være et generelt problem med sexisme.   

- Ja, det tror jeg, faktisk der er. Jeg har ikke tænkt over det før, for jeg lever måske i en naiv verden, hvor jeg har kunnet sige, hvad jeg mente og tænkte og omgås mennesker, som også kan tage i mod og give igen, siger han.

Stærkt at stå frem

Sofie Janning er glad for, at Steen Olsen er stået frem.

- Jeg synes, det er stærkt af ham, siger hun og fortæller, at hun også håber, at snakken i Slagelse Byråd nu vil komme til at handle om den generelle debat om sexisme og ikke om en enkelt sag.

- Jeg håber, der bliver sat endnu mere fokus på hele debatten, og jeg håber, at medierne også er med at til fjerne fokus fra enkeltsager og gå mere ind i det principielle, siger byrådspolitikeren.