Dover ryger på tvangsauktion

Skandaleskibet »Dover« har ligget i Korsør Havn siden juni 2009. Men nu ser det imidlertid ud til, at der er en afklaring på kemikalietankerens fremtid, skriver Sjællandske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I juni dukkede kemikalietankeren Dover op i Korsør Havn med en brandfarlig last bestående af 4.000 ton metanol og glycerin, der skulle bruges på Hashøj Biogas i Dalmose.

Beredskabet bremsede imidlertid losning, fordi de frygtede en ulykke. Lasten blev losset over i et andet skib og sejlet til København.

Siden da har Dover ligget på kajplads 209, fordi Rederiet EBS, der ejede tankeren, gik konkurs og Danske Bank i Gøteborg overtog skibet.

Efter syv måneders arrest er der kommet en afklaring omkring skibets fremtid, fortæller Peter Bløcher, der er advokat hos Maqs Law Firm, som repræsenterer Danske Bank.

- Vi har forsøgt, på vegne af vores klient, at få solgt det her skib på tvangsauktion. Og det er nu fastsat til den 24.
februar kl. 13.00 i fogedretten i Næstved, siger han til Sjællandske.

Blandt de virksomheder der har penge til gode i forbindelse med Dover er Korsør Havn, der ikke har fået leje for den tid, hun har ligget i havnen.

J. Poulsen Shipping, der har hovedsæde i Korsør, står i øjeblikket for pasningen af skibet og skal servicere de to
sømænd, der er om bord.

- De hjælper os med, at der ikke sker skibet noget, mens det ligger dernede. Og så sørger de for, at der kommer mad om bord og i det hele taget orienterer os om, hvis der er problemer, fortæller Peter Bløcher, som sidder på Maqs Law Firms kontor i København.

Hvor meget Dover er værd, har han ikke noget bud på, men kilder fortæller Sjællandske, at prisen formentlig ligger
omkring 1,4-1,5 millioner dollars.