Dommer afviser navneforbud i sag om træpillefirma

Kunderne raser fortsat mod hjemmesiden Træpillespecialisten, som de mener, har snydt dem for både varer og penge. Samtidig vokser antallet af anmeldelser hos politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Afdelingen for økonomisk kriminalitet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har torsdag modtaget fire nye anmeldelser i sagen om firmaet Træpillespecialisten, som i længere tid har solgt træpiller til kunder over hele landet til aldeles billige priser.

I alt er afdelingen for økonomisk kriminalitet hos politiet nu oppe på femten anmeldelser i alt, som kommer fra forbrugere, som hverken har modtaget deres træpiller eller fået deres penge retur.

Det fortæller afdelingsleder, Johannes Skree-Lassen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Træpiller for 10.000 kroner mangler
Tre af kunderne fortalte TV ØST om i onsdagens udsendelse – blandt andre Lotte Hansen fra Slagelse, som i april købte træpiller for over 10.000 kroner, men fortsat venter på sine varer og heller ikke har haft held med at få sine penge tilbage.

- Jeg tror, det er snyd og humbug og bedrag lige til fingerspidserne, fortalte Lotte Hansen.

I aftes fortalte vi her på TV ØST om den omdiskuterede virksomhed, der sælger træpiller., men uden at nævne navnet på firmaet, efter ejernes advokater havde bedt om navneforbud i sagen.

Den begæring afviste dommeren ved Retten i Nykøbing Falster dog torsdag eftermiddag efter protester fra både politianklager og repræsentanter fra pressen.

Derudover lagde dommeren vægt på, at der endnu ikke er rejst nogle sigtelserne i sagen eller påbegyndt en reel politiefterforskning på nuværende tidspunkt.  

Derfor er Træpillespecialisten blandt andet ikke beskyttet af et navneforbud.

Facebookgruppe snydt for over 600.000 kroner
På Facebook har over 40 personer samlet sig en fælles gruppe og vil nu forsøge at få deres penge tilbage.

Ifølge administratoren på siden er alle medlemmer blevet snydt for deres penge gennem bestillinger af træpiller.

Samlet set har siden medlemmer over 600.000 kroner til gode hos virksomheden, lyder buddet.

TV ØST har flere gange forsøgt at kontakte folkene bag træpillefirmaet, men uden held. Ifølge advokat Erbil Kaya mener hans klienter - ejerne bag træpillefirmaet  - ikke, at have gjort noget ulovligt.

- Mine klienter nægter sig skyldige, og det gør de,  fordi de ikke har foretaget sig noget for at bedrage folk. Det er vigtigt for dem at fastslå, og den ene af klienterne har også besøgt politiet i går for at fortælle dem om sammenhængen og sin version af historien, fortalte Erbil Kaya onsdag.

Ifølge Erbil Kaya vil de nu kære beslutningen om navneforbuddet til landsretten.