¨

Dom stadfæstet: Eks-præst skal fire år i fængsel for millionfusk

Eks-præsten blev i første omgang dømt ved Retten i Næstved. Nu er dommen blevet stadfæstet i Østre Landsret. Foto: Ida Valsted - TV ØST

En tidligere præst blev i december dømt for at have bedraget en dement kvinde for millioner af kroner. Dommen er nu blevet stadfæstet ved landsretten.

Huskøb, flyrejser, hoteller, kroophold. Det var nogle af de ting, som den dømte eks-præst Ingrid Marten Trolle-Monsen fra Skælskør-området brugte millioner af kroner på.

En dement kvindes millioner vel at mærke.

Den tidligere præst blev i december dømt for millionfusk ved Retten i Næstved. Hun blev idømt fire års fængsel og fik konfiskeret sit hus, som hun købte til to millioner kroner for den ældre kvindes penge. 

Læs også Tidligere præst dømt for millionfusk: Nu er ankesagen startet

Kort tid efter ankede hun dommen, og den er netop blevet stadfæstet ved Østre Landsret.

Det oplyser anklager Line Scharf til TV ØST.

- Det er den rigtige afgørelse. Den er godt efterforsket med gode beviser i en grov sag, siger hun.

Ingrid Marten Trolle-Monsen var økonomisk værge for den ældre kvinde fra 2009 ind til 2013, hvor kvinden døde. Det var i netop den periode, at den tidligere præst flere gange overførte penge fra kvindens konto til sin egen.

Påstand: Datter til dement kvinde

Udover pengesvindel blev eks-præsten også dømt for at have ændret i kirkebogen, så den demente kvinde fremgik som hendes mor. Hun hævder nemlig, at den ældre kvinde i virkeligheden blev gravid med sin bror. Sammen fik de så den nu dømte eks-præst. 

Ifølge Ritzau forklarede kvinden under retssagen i byretten, at hun blev overdraget ved fødslen og voksede op hos sin far og hans kone.

Retten slog dog fast i afgørelsen i byretten, at kvindens relation til den ældre kvinde ingen indflydelse havde på dommen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App