¨

Dom stadfæstet: 55-årig mand skal 12 år i fængsel for drab

Naboerne til gerningsstedet i Svenstrup, hvor en 32-årig mand blev dræbt onsdag, var chokerede. Foto: Martin Stilling - TV ØST

En 53-årig mand er ved Østre Landsret kendt skyldig i drab ved kvælning af en 32-årig beboer i Svenstrup ved Korsør.

Østre Landsret har onsdag morgen stadfæstet en dom på 12 år, som en 53-årig mand fik sidste år.

Retten har fundet den 53-årige mand fra Korsør skyldig i den 27. december 2017 at have dræbt en 33-årig person, der boede i samme ejendom som den 53-årige. Han dræbte ham ved kvælning i forbindelse med armlås om halsen.

Det skriver Sjællandske.

Dømte forklarede, at der var tale om nødværge

Den dømte har under begge retssagen forklaret, at han var bange for at blive slået ihjel af den afdøde. Derfor mente han, at der var tale om nødværge, da han holdt ham fast i en armlås, der endte med at koste den 32-årige livet.

Det troede nævningetinget i byretten ikke på, og det samme gjorde sig gældende i landsretten.

Dommen blev afsagt allerede efter den anden af tre planlagte retsdage, hvilket ifølge anklageren skyldes, at det gik hurtigere med afhøring af vidner og rettens votering end forudset.

Anklager Lene Hjorth oplyser til Sjællandske, at der i landsretten blev afgivet forklaring fra en retsmediciner, som forklarede noget om, hvor lang tid der går, før man dør som følge af at blive holdt fast i en såkaldt armlås.

Det var med til at overbevise nævningene om, at dommen fra byretten skulle fastholdes, og at der ikke var tale om nødværge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App