¨

DM for murerlærlinge

Foto: TV ØST

Forberedelserne til Danmarks Mesterskaberne for murerlærlinge i fuld gang. Erhvervsskolen i Slagelse stiller med to deltager og her er forventninger høje.

Camilla Jensen og Claus Andersen stiller op i hver deres disciplin til murer-DM for lærlinge. Claus Andersen som traditionel murer og Camilla Jensen som flisemurer. Sidste år fik Claus Andersen bronze, men i år er ambitionerne endnu højere:

- Det kunne da være sjovt at vinde, og så vil jeg også gerne videre til VM.

Dem som slutter som nummer et, to og tre i deres disciplin går videre til en konkurrence, hvor vinderen kvalificere sig til verdensmesterskaberne. Det er første gang Camilla Jensen stiller op, og selvom murerfaget er mandsdomineret drømmer hun om en topplacering:

- Altså, det kan jo godt være at jeg ikke vinder, men jeg tror, at der vil være nogen, der undervurderer mig fordi jeg er en pige, men jeg skal nok vise dem, siger hun med et smil.

Arne Hansen, der er murerfaglærer på Selandia i Slagelse, har undervist begge DM-deltagere, og han har før ført elever til DM, så han ved hvad der kræves.

- De skal være både dygtige og hurtige, men så skal de jo også være psykisk stærke, da der kommer til at være en del pres på omkring konkurrencen, fortæller han.

Claus Andersen er færdiguddannet murer, men fordi han er under 22 år, må han alligevel deltage i lærlinge DM. Han har allerede fået job, så det er i weekenderne og efter fyraften, at træner DM.

 - Det er min hobby. På samme måde som andre spiller computerspil eller går til fodbold, siger han.

Camilla er i stadig i gang med sin mureruddannelse, og hun håber at kunne inspirere andre piger:

- Jeg synes man skal gøre det man har lyst til, og jeg synes ikke, at det der med, at det er et mandefag skal stoppe os, siger hun.

Den 20. januar starter DM, og for både Camilla og Claus er kalenderen ryddet, så træningen kan få første prioritet.

01:52 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App