DF vil hive ministre ind i Motalavejsballade

Dansk Folkeparti vil nu trække to ministre ind i sagen om hærværk, ballade, ildspåsættelse og trusler i Motalavej-kvarteret i Korsør, skriver P4 Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er socialordfører for Dansk Folkeparti Karin Nødgaard, der nu vil have socialminister Annette Wilhelmsen og by- og boligminister Carsten Hansen på banen.

Det sker efter et uroplaget nytår, hvor containere blev stukket i brand, og hvor redningskøretøjer ikke kunne komme ind i området.

- Det er dybt problematisk, at vi gennem en årrække har hørt om voldsomme problemer i Motalavej-kvarteret. Derfor vil jeg nu gerne have ministrene på banen, siger Karin Nødgaard til P4 Sjælland.

Hun vil stille spørgsmål i sin egenskab af social- og familieordfører i Dansk Folkeparti.

DF vil have svar om skattekroner
Onsdag kom det frem, at værestedet for psykisk sårbare, Birkehuset i Motalakvarteret må lukke på grund af trusler, chikane og hærværk.

Nu vil Karin Nødgaard have ministrene til at lave en opgørelse over, hvor mange skattekroner der er brugt på indsatsen i området i de sidste fem år.

- De skal oplyse mig om, hvor mange statslige og også kommunale midler, der er blevet afsat gennem de seneste fem år. Både på det sociale område, men også på det boligsociale område, siger Karin Nødgaard.

Hun vil vide, hvor meget effekt de penge har haft i kvarteret. Hvis de ikke har haft den ønskede effekt mener hun, at man så står med et nyt problem.