- Det mest smertefulde er, når man sammenligner sig med andre unge

Christopher Trung Paulsen er initiativtager til værestedet, som åbner i Slagelse i dag, søndag. Men han ved også godt selv, hvordan ensomhed føles.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Christopher Trung Paulsen har mange jern i ilden. 

Blandt andet er han initiativtager til værestedet Plexus, som åbner i dag, søndag, i Slagelse. Værestedet er for unge i alderen 18-35 år, som føler sig ensomme. 

- Når du er færdig med din uddannelse eller ikke er i gang med at tage en uddannelse, så er de steder, der findes på uddannelsesinstitutionerne, lukket land for dig. Og så står man pludselig der, hvis man ikke i forvejen har nære relationer til andre, så bliver det lidt svært, siger han til TV ØST. 

quote Det er for, at de her unge kan få noget garanti for socialt samvær

Christopher Trung Paulsen, initiativtager til værestedet Plexus

- Det er for, at de her unge kan få noget garanti for socialt samvær. 

At være noget for nogen

Der findes andre Plexus-væresteder i landet. Og Christopher Trung Paulsen forklarer, at alle frivillige har tavshedspligt. Derfor bliver der heller ikke sagt hej til folk uden for stedet, for at værne om trygheden. 

Udover at være frivillig i Ungdommens Røde Kors, så er han også næstformand i lokalforeningen i Slagelse og omegn. Han er også formand for Plexus, som er en aktivitet under lokalafdelingen, han er repræsentant for Slagelse Ungeråd i Folkeoplysningsrådet i kommunen. 

- Og så er jeg politisk aktiv i et ungdomsparti, siger Christopher Trung Paulsen og tilføjer, at han også er natteravn.

- Jeg føler, at jeg er noget særligt for nogen. Og det er egentlig meget rart. Jeg kan ikke bare gøre en forskel, jeg er også en forskel, siger han. 

En følelse af ensomhed

quote Det mest smertefulde er, når man sammenligner sig med andre unge. Det gør lidt ondt

Christopher Trung Paulsen, initiativtager til værestedet Plexus

Men følelsen af ensomhed er ikke fremmed for Christopher Trung Paulsen. 

- Når man som jeg er i gang med en masse aktiviteter, samtidig med at man arbejder, så kommer man sent hjem. Så er det ikke altid, at man har tid til at være sammen med andre mennesker, fortæller Christopher Trung Paulsen.

Da han var yngre gik han i specialklasse, fordi han har diagnosen Aspergers syndrom og ADHD.  

- Jeg har haft nogle andre ting at tænke på, så man ikke har fået de der nære relationer til andre, hvor man føler, at det er gengældt, siger han.

Det er første gang, han sætter ord på sin ensomhed. 

- Det er en følelse af, at selv om man er i gang med en masse aktivitet og på Facebok har flere tusinde følgere, så føler man sig ensom, forklarer han.

- Om fredagen hvor der ikke er et foreningsliv, der er det som regel ensomt. Det mest smertefulde er, når man sammenligner sig med andre unge. Det gør lidt ondt.