Derfor bliver vi ved med at høre om fængslingsgrundlag for sigtet i Emilie Meng-sag

Den 32-årige mand, der er sigtet for drabet på Emilie Meng, har siddet varetægtsfængslet siden april. Han har flere gange accepteret en forlængelse af varetægtsfængslingen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 32-årige mand, der er sigtet for drabet på Emilie Meng samt bortførelse og voldtægt af en 13-årig pige fra Vestsjælland, accepterer igen at forblive varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Det oplyser mandens forsvarer, Karina Skou, til Ritzau mandag formiddag.

Han har siddet bag tremmer siden april. Det er femte gang, han er gået med til at forlænge varetægtsfængslingen. 

Torsdagens retsmøde ved Retten i Næstved, hvor der netop skulle tages stilling til mandens fortsatte varetægtsfængsling, er derfor aflyst.

Sigtet for flere forbrydelser

Manden er sigtet for at have bortført, voldtaget og dræbt 17-årige Emilie Meng i 2016 og efterfølgende at have smidt hendes lig i en sø ved Borup på Midtsjælland.

Derudover er han sigtet for i november 2022 at have forsøgt at bortføre og voldtage en 15-årig pige ved en efterskole i Sorø og for at have kidnappet og voldtaget en 13-årig pige i april 2023.

Læs også
Sigtelse vækker et traume i Korsør: - Den utryghed, det skabte, eksisterer jo endnu
Læs også
Sigtelse vækker et traume i Korsør: - Den utryghed, det skabte, eksisterer jo endnu

Det var sagen om den 13-årige, der førte til anholdelse af den 32-årige mand.

I forbindelse med anholdelsen blev den 13-årige fundet i live - politiet frygtede, at hun var blevet dræbt.

I forlængelse af anholdelsen i april foretog politiet en efterforskning af andre sager, og det førte til, at manden også blev sigtet i sagen fra Sorø.

Forlænget varetægtsfængsling

Den 32-årige mand blev varetægtsfængslet, da han blev anholdt i forbindelse med bortførelsen af den 13-årige. 

Mens han var varetægtsfængslet, blev han også sigtet for drabet på Emilie Meng og voldtægtsforsøget i Sorø. 

Ifølge Retsplejelovens regler for varetægtsfængsling, skal fængslingsgrundlaget revurderes minimum hver fjerde uge ved en såkaldt fristforlængelse. Det foregår normalt ved et retsmøde.

I nogle tilfælde vil en sigtet og en forsvarer måske være enige i, at betingelserne for fortsat varetægtsfængsling er opfyldt, og man kan give sit samtykke til at være varetægtsfængslet i yderligere fire uger eller en kortere periode. Dermed slipper den sigtede for at skulle møde op i retten for at behandle sagen.

I Danmark er alle retsmøder som udgangspunkt offentlige. Det betyder, at borgere og journalister har adgang til alle retsmøder. I nogle tilfælde får offentligheden dog ikke adgang til at overvære, hvad der foregår i en del af eller hele retsmødet.

Den sigtede 32-årige har indtil nu valgt ikke at udfordre fængslingsgrundlaget, og derfor forbliver han frivilligt varetægtsfængslet.

Læs også
Drabet på Emilie Meng hjemsøger stadig Korsør
Læs også
Drabet på Emilie Meng hjemsøger stadig Korsør

Han nægter sig skyldig i forbindelse med Emilie Meng-sagen og sagen fra Sorø, men i sagen om kidnapning af den 13-årige pige erkendte han allerede i grundlovsforhøret i april sig delvist skyldig.

Den 32-årige er beskyttet af et navneforbud, som blev nedlagt ved det første retsmøde i Næstved i april.

I en ny serie, "En morder iblandt os - Drabet på Emilie Meng", samler TV2 ØST op på Emilie Mengs forsvinden, politiets efterforskning og hvordan det uopklarede drab siden har rystet en by og et lokalsamfund.

Den kan du se her på TV2 ØST PLAY.  


Nyhedsoverblik