¨

Derfor blev Troels Christensen smidt ud

Foto: TV ØST

En afstemning om, hvem der skulle repræsentere Slagelse i nyt museumssamarbejde på Sjælland, førte til, at Troels Christensen blev smidt ud af Venstre.

- Faglig stolthed blev min skæbne, lyder det fra Troels Christensen (V) dagen efter, han blev smidt ud af sit parti. Det skriver Sjællandske.

Ifølge det tidligere folketingsmedlem var det en afstemning om, hvem der skulle være Slagelse Kommunes repræsentant i det nye museumsarbejde på Sjælland, der førte til beslutningen om at udelukke ham fra byrådsgruppen.

Troels Christensen forsøgte forgæves at overbevise blandt andre gruppeformand Stén Knuth om, at han burde sidde i bestyrelsen frem for partifællen Ebbe Jens Ahlgren, der er formand for Kultur- og Fitidsudvalget.

Ville ikke trække sig

- Jeg har seks års erfaring med museumsarbejde via mit arbejde som medlem af Folketingets kulturudvalg og mente derfor, at jeg kunne være med til at gøre noget godt for Slagelse her. Derfor undlod jeg at stemme i Kultur- og Fritidsudvalget, da der skulle udpeges en kandidat, fortæller han til Sjællandske.

S og SF pegede på Troels Christensen, mens V og DF pegede på Ebbe Jens Ahlgren.

- Mandag ønskede jeg så ikke at rejse mig op i byrådssalen og sige, at jeg trak mig til fordel for Ebbe, og det blev så min skæbne, siger Troels Christensen til Sjællandske.

Længere tids uenigheder

Venstres gruppeformand i Slagelse, Stén Knuth, bekræfter, at diskussionen, på mandagens byrådsmøde, var det, der fik resten af byrådsgruppen til at smide Troels Christensen ud.

- Det er ikke den sag, der gør det, det er en lang række af sager, men det her får bægeret til at flyde over, siger Stén Knuth til TV2 ØST.

Hvordan?

- Han vil ikke følge den linje, som gruppen beder ham om at følge, og som jeg og bestyrelsen mener, han skal følge, siger gruppefromanden til TV2 ØST.

Handlede det om, at han ikke bakkede op om, at det skulle være udvalgsformanden, der skulle ind i bestyrelsen?

- Det er korrekt,  ja, siger Stén Knuth til TV2 ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App