Demonstration ved ombygning af sygehus - fagforeninger vil have de ansatte på overenskomst

Lørdag demonstrerede blandt andet medlemmer af Blik- og Rørarbejderforbundet ved det tidligere Korsør Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den smukke bygning, der husede det tidligere Korsør Sygehus, er ved at blive bygget om til et nyt læge- og sundhedshus.

Det er firmaet Multi Service Estate Aps, der står for ombygningen, men flere fagforeninger er utilfredse med, at arbejderne på byggepladsen ikke har overenskomster. Derfor mødte de lørdag formiddag op ved byggepladsen for at demonstrere.

- Vi er her i dag, fordi der er håndværkere herinde, der kører uden overenskomst inden for vores fag, der er blikkenslagere, rørlæggere og VVS’ere, siger Jakob Neumann, der selv er VVS’er medlem af Blik- og Rørarbejderforbundet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mellem 20 og 30 personer var mødt op til demonstrationen.
Mellem 20 og 30 personer var mødt op til demonstrationen. Foto: Aleksander Christiansen - 112news.dk/Skadestedsfotograf.dk

Fagforbundet planlægger sammen med 3F at gennemføre flere aktioner ved det tidligere sygehus de næste tre måneder, fortæller Jakob Neumann, og 3F har også indledt en blokade af byggepladsen.

- Så håber vi på, at arbejdsgiveren vil tegne en overenskomst med os, og hvis han ikke gør det, så fortsætter vi, siger han.

- Vi giver ikke op.

Ifølge demonstranterne arbejder der håndværkere fra Polen på byggepladsen, og det er blandt andet dem, fagforbundene gerne vil have til at arbejde på en overenskomst.

- De er meget velkomne, de er pissehamrende dygtige nogle af dem, men de skal arbejde på samme vilkår som os, siger Jakob Neumann.

TV2 ØST har været i kontakt med Peter Evang Hansen, der ejer Multi Service Estate Aps. Han ønsker ikke kan kommentere dagens demonstration eller 3F’s blokade af byggepladsen. 

Demonstration
Foto: Aleksander Christiansen - 112news.dk/Skadestedsfotograf.dk