¨

Dejlig ro: Støjvold skærmer for motorvejslarm i Slagelse

Støjvolden er formet som en kæmpe banan. Foto: Vejdirektoratet

En ny støjvold står nu færdig, så Amerikakvarteret i Slagelse bliver forskånet for noget af larmen fra Vestmotorvejen.

Beboerne i Amerikakvarteret i Slagelse kan se frem til at blive generet af støj fra Vestmotorvejen i langt mindre grad fremover.

En ny støjvold, som skærmer kvarteret ud mod motorvejen, står nemlig færdig, skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

- Støjvolden har været et stort ønske fra beboerne ved motorvejen, og selvom trafikstøjen ikke forsvinder helt, så håber jeg, at de vil kunne nyde solen i deres haver til sommer og mærke, at larmen fra motorvejen er lavere end tidligere, siger Henrik Brodersen (O), formand for Landdistrikts-, Teknik-, og Ejendomsudvalget.

Mere støjdæmpning på vej

Og formanden for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget, Villum Christensen (V) tror på, at støjvolden kan gøre Amerikakvarteret mere attraktivt for nye beboere. Han ser nu fremad.

- Vores næste ønske er, at få støjdæmpet Vestmotorvejen, så beboerne ved Herthalund og Teglparken også kan holde ud at gå i haven en stille sommeraften, siger han.

Støjvolden består af 80.000 kubikmeter overskudsjord fra opførelsen af Omfartsvejen. Den er bygget i samarbejde med Vejdirektoratet.

Arbejdet i området er dog ikke helt færdigt endnu – jorden er nemlig ikke beplantet. Det arbejde forventes at være færdigt før jul.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App