¨

De skal kunne sladre anonymt i Slagelse

Liberal Alliances Willum Christensen mener, at der er behov for en "whistleblower-ordning," hvor offentligt ansatte kan sladre anonymt.

Byrådet i Slagelse Kommune er på vej med en såkaldt "whistleblower-ordning" for de offentligt ansatte.

Der er behov for en ordning, hvor offentligt ansatte i Slagelse Kommune kan sladre helt anonymt, hvis de føler behov for det.

Det mener Liberal Alliance, der har foreslået en såkaldt "whistleblower-ordning", som der umiddelbart er flertal for i byrådet. Det skriver Sjællandske.

23 af 31 medlemmer i byrådet har sendt forslaget videre, men den endelige udformning er noget usikker. Og der er delte meninger blandt politikerne, om sådan en ordning overhovedet er nødvendig.

- Hvis man har en opfattelse af, at den skinbarlige sandhed ikke kommer frem, så bør vi gøre noget. På den her måde siger man til borgerne, at man gerne hører fra dem, siger en af forslagets bagmænd Villum Christensen (LA) til Sjællandske.

Dansk Folkeparti og løsgænger Tonny Borgstrøm er imod en whisteblower-ordning.

- Folk skal turde gøre det åbenlyst. Det kan ikke være rigtigt, at du ikke kan melde, hvad du ser. Det er tegn på en usund kultur, at vi er nødt til at få sådan en ordning, siger Borgstrøm til avisen.

Emnet skal nu diskuteres i økonomiudvalget.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App