De sidder i kørestol - men for en dag kunne de glemme deres handicap

I Korsør var der lørdag arrangeret gaming for alle. Handicapformidlingen og Muskelsvindfonden havde nemlig inviteret til en dag kun med fokus på e-sport.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lørdag var ferie- og konferencecentret Musholm i Korsør omdannet til et rent gamerparadis.

Der var både FIFA, Tekken, Counter-Strike og Rocket League på programmet, hvorfor man tydeligt kunne mærke, at der var skruet helt op for konkurrencegenet. 

- Jeg bliver i hvert fald irriteret, når jeg taber, siger Martin Rasmussen fra Svendborg, som dystede i spillet Rocket League, hvor man spiller fodbold med biler. 

Martin Rasmussen fra Svendborg havde taget turen til Korsør, hvor han blandt andet spillede Rocket League.
Martin Rasmussen fra Svendborg havde taget turen til Korsør, hvor han blandt andet spillede Rocket League. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

Handicapformidlingen og Muskelsvindfonden havde nemlig inviteret til arrangementet E-sport for alle, hvor det eneste mål for dagen var at spille.

- Ambitionen er at udbrede kendskabet til e-sport som en inkluderende sportsgren, som kan gøre noget for alle mennesker, siger Simon Toftgaard Jespersen, der er formand for muskelsvindsfonden. 

En del af fællesskabet

E-sport for alle blev første gang afholdt i 2020 i Herning, men som så meget andet satte coronaen det på pause. 

quote Det er rart at føle, man kan være med uanset, hvem man er, om man sidder i kørestol eller ej

Thorbjørn Krarup, deltager, Køge

Nu er det planen, at arrangementet skal afholdes en gang om året. Og der er en særligt god grund til, at netop e-sport kan samle folk på trods af fysiske udfordringer.

- Jeg har selv muskelsvind, og jeg har selv oplevet den skuffelse over ikke at kunne være med på den fysiske fodboldbane. Men så kunne jeg komme hjem bagefter og banke mine kammerater i FIFA, det gav en fed følelse, som e-sport bidrager til, siger Simon Toftgaard Jespersen.

-  Hvis du har et fysisk handicap, så dyster du normalt mod andre folk, der også har et form for fysisk handicap. Men i e-sporten kan du være med på lige vilkår, bare du har det rigtige udstyr. Det er det, vi prøver at vise her, siger Thomas Blond Nissen, der er marketingansvarlig hos Handicapformidlingen.

Læs også
Kæmpe e-sportscenter på vej til Sørbymagle – sikrer ny hal
Læs også
Kæmpe e-sportscenter på vej til Sørbymagle – sikrer ny hal

Og det var netop den følelse flere af deltagerne sad med, når de dystede om, hvem der kunne score flest mål eller ramme plet flest gange. 

- Jeg synes, det er fedt. Vi er på lige fod alle, der gamer. Så kan man spille ligesom alle andre, siger Martin Rasmussen.

- Det er rart at føle, man kan være med uanset, hvem man er, om man sidder i kørestol eller ej. Det handler om følelsen af, at man kan være en del af fællesskabet, siger Thorbjørn Krarup fra Køge.

Derudover var der hele dagen kyndig teknisk hjælp at hente hos e-sportsklubben Sørby E-sport fra Slagelse, som blandt andet havde stillet 30 maskiner til rådighed. 


Nyhedsoverblik