De ældste laver smørrebrød på Sørby Marked

På Sørby Marked er der frivillige i alle aldre. Men køkkenet, hvor der bliver lavet højtbelagt smørrebrød, er forbeholdt de ældste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Else Hansen og Else Christensen lader sig ikke slå ud af alder. Selvom de er henholdsvis 81 og 79 år hjælper de til som frivillige på Sørby Marked hvert år. 

De har hjulpet til næsten lige så mange år, som markedet har eksisteret -det startede for 33 år siden. De har både været vagter, passet grillen og bagt vafler, men de sidste år har det været rugbrød med roastbeef og leverpostej med saltkød, der har optaget deres tid, når Sørby Marked løber af stablen.

Det er fællesskabet og hyggen, der trækker i dem, men for Else Christensen er der også en anden ting, hun særligt lægger vægt på.

- For mig er det mest følelsen af at hjælpe til, som vi jo har gjort i alle årene, siger Else Christensen.

Selvom der på én markedsdag bliver smurt cirka 1000 stykker højtbelagt smørrebrød, lader Else og Else sig ikke slå ud. De regner også med at være tilbage næste år.

- Hvis de vil have mig, så skal jeg herop og smøre mad. Hvis jeg ellers er rask, siger Else Hansen. 


Nyhedsoverblik