¨

Danskernes stigende interesse for keramik kan mærkes på lokal festival

Nelly Gaskin glæder sig over, at så mange er interesserede i keramik. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Interessen for Keramikfestivalen i Skælskør bliver større og større. I dag deltog 800 mennesker i lertøjsfesten.

- Det er jo helt vildt, vi er helt overvældede over, at der kommer flere og flere mennesker, og at det er sådan en succes, siger Nelly Gaskin, der er medarrangør af Keramikfestivalen.

De seneste år, er interessen for keramik steget, fortæller Nelly Gaskin, der tror, interessen for det brændte ler skyldes et ønske om at sætte farten ned.  

- Vi professionelle keramikere kan mærke, at der er skærpet interesse for keramik. Jeg tror, det bunder i, at folk har behov for at få noget, der ikke går så hurtigt, og keramik er jo en langsom proces, siger keramikeren.

Artiklen fortsætter under billedet.

70 keramikere deltog ved dette års Keramikfestival. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- De er dygtige

Lisbeth Kantsø fra Slagelse var en af dem, der lagde vejen forbi Keramikfestivalen i Skælskør, og hun glæder sig over, at så mange er interesserede i keramikernes håndværk.  

- Vi talte lige om det, min mand og jeg, at det er så dejligt med den interesse, folk viser for det. Og jeg går også og roser keramikerne lidt og siger, at de er dygtige, for det synes jeg, de er, og jeg synes virkelig, at det er nogle fine ting, siger Lisbeth Kantsø.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lisbeth Kantsø fra Slagelse var en af dem, der lagde vejen forbi Keramikfestivalen i Skælskør. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

70 keramikere udstillede på Keramikfestivalen, der havde åbent en enkelt dag for besøgende. Torsdag samles keramikerne til en workshop, hvor de kan udveksle erfaringer.  

Og netop workshoppen er noget af det, der gør Keramikfestivalen i Skælskør til en god oplevelse for keramikerne, fortæller Inger Heebøll.

Artiklen fortsætter under billedet.

Inger Heebøll har blandt andet lavet en kalashnikov af ler. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- Det med at udveksle faglige erfaringer med kollegaerne, det er rigtig dejligt, når man ellers går meget alene på sit værksted, siger hun og fortæller, at mødet med de mange besøgende også er en stor del af glæden ved at vise sine værker frem på festivalen.

- Der kommer en masse mennesker og ser det, som ellers ikke ville se det på en udstilling, så jeg får præsenteret mine ting for langt flere forskellige mennesker på sådan en dag her, siger Inger Heebøll.

Keramiker Inger Heebøll fra Ringsted arbejder primært med rødler. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App