Dansk leg til kinesisk universitet

Gerlev Idrætshøjskole skal være med til at opbygge et nyt center for idrætspædagogik op på et stort sportsuniversitet i Kina.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kineserne er så begejstrede for den danske måde at kombinere leg og idræt på, at de nu henter danske lærere hele vejen fra Danmark til Kina. Næste år skal Gerlev Idrætshøjskole være med til at åbne et nyt center for idrætspædagogik på et stort universitet i Kina. Forstander Finn Berggren glæder sig til samarbejdet.

- Uanset hvor man er i verden, så skaber leg en fælles forståelse, siger han.

I Kina kender man ikke til det foreningsliv, vi har i Danmark, men de er, ifølge Finn Berggren meget interesserede i tanken og demokratiet, der ligger bag.

- Når jeg fortæller om vores foreningsliv i Danmark, lægger jeg meget vægt på at fortælle, at vi lærer om demokrati igennem foreningslivet. Og hvis det at forholde sig til vores foreningsliv kan være med til at skabe en forståelse omkring demokrati generelt, så er det et stort skridt, siger Finn Berggren.

Flere kinesiske delegationer har allerede besøgt Gerlev Idrætshøjskole for at få en smagsprøve på den danske tilgang til idræt.

- Det er latteren, det forløsende, det umiddelbare, og så selvfølgelig glæden, som de godt kan lide, når de besøger Gerlev, siger Finn Berggren.

Det er kineserne, som financierer det nye center for idrætspædagogik.