Dansk Folkeparti besøger Motalavej: - Nødvendigt at udvise de mennesker, som ikke gider Danmark

De seneste måneders uroligheder på Motalavej har vækket politikkerne på Christiansborgs interesse. Mandag besøgte Dansk Folkeparti området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag morgen besøgte Dansk Folkeparti Motalavej. Det er den seneste tids uroligheder på Motalavej og et brev om hjælp til Justitsminister, Nick Hækkerup, der er fået Dansk Folkeparti til at komme på besøg mandag morgen.   

- Det er en tidlig morgen i solskin, og det ser alt sammen meget idyllisk ud, men vi ved, at når det bliver aften og nat, så koger det hele. Det er to klanfamilier, der slås med hinanden på en forfærdelig måde, med vold og våben, og det er jo helt absurd, fortæller Pia Kjærsgaard (DF).

Det var Formanden i BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren, som viste Pia Kjærsgaard (DF) og Peter Skaarup (DF) rundt i området, imens de vendte situationen og snakkede om, hvordan man fra Dansk Folkepartis side vil komme problemet til livs.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Pia Kjærsgaard ønsker konkrete initiativer fra regeringen. 
Pia Kjærsgaard ønsker konkrete initiativer fra regeringen.  Foto: Morten Bøgh.

- Dem, der bor her, har en utryg tilværelse, og det er efter Dansk Folkepartis opfattelse nødvendigt at udvise de mennesker, som ikke gider Danmark. Hvis de gad Danmark, ville det være et dejligt sted for alle, der bor her, men det er det ikke, fortæller Peter Skaarup (DF).

Konflikten i boligområdet bunder i gamle stridigheder mellem to familier fra en flygtningelejr i Libanon i 1980'erne. 

I midten af 1980’erne flygtede statsløse palæstinensere fra de flygtningelejre, de boede i, i Libanon, til blandt andet Danmark, fordi en borgerkrig var brudt ud.

Konflikten mellem de to familier har resulteret i masseslagsmål, kvivstikkeri, og skudepisoder, som blandt andet har betydet, at politiet har indført en visititations- og strafskærpelseszone i området.

Motalavej
Læs også
Familiefejde på Motalavej har stået på siden midten af 1980’erne
Motalavej
Læs også
Familiefejde på Motalavej har stået på siden midten af 1980’erne

Et tema på Christiansborg

Konflikten på Motalavej er for alvor blevet et tema på Christiansborg.

Formanden for BoligKorsør og repræsentanter fra Bolig- og Justitsministeriet afholdt onsdag den 2. september et møde, hvor muligheden for at speede processen for sagsbehandlingen op.

Han er positiv over at det er blevet et tema på Christiansborg, og at deres råb om hjælp er blevet hørt.

quote Vi ved, at når det bliver aften og nat, så koger det hele. Det er to klanfamilier, der slås med hinanden på en forfærdelig måde med vold og våben

Pia Kjærsgaard Dansk Folkeparti

- Nu kommer der politikere fra Christiansborg og hører om de udfordringer, der er på Motalavej. Jeg har oplevet besøget fra Dansk Folkeparti som positivt, og de har lyttet til de ting, jeg har sagt, fortæller formanden i BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren.

Dansk Folkeparti deler Ebbe Jens Ahlgren holdning om, at sagsbehandlingen skal være hurtigere.

- Der skal strammes op. Hvis man bliver smidt ud af sin lejlighed, må der ikke gå fire år, inden det bliver besluttet om familien kan smides ud, fortæller Peter Skaarup.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Dansk Folkeparti ser gerne, at sagsbehandlingen bliver hurtigere. 
Dansk Folkeparti ser gerne, at sagsbehandlingen bliver hurtigere.  Foto: Morten Bøgh.

Onsdag og torsdag byder igen på et besøg fra Christiansborg. Blandt andet Statsminister Mette Frederiksen (S), justitsminister Nick Hækkerup (S) og boligminister Kaare Dybvad (S) ligger vejen forbi området.   

20200815-141327-l-1920x1080we.jpg
Læs også
Motalavej har fundet vej til Christiansborg - flere ministre besøger boligområdet i næste uge
20200815-141327-l-1920x1080we.jpg
Læs også
Motalavej har fundet vej til Christiansborg - flere ministre besøger boligområdet i næste uge

Konkrete initiativer fra regeringen

Det har været nogen måneder, hvor en rivalisering mellem to libanesiske familier har ført til masseslagsmål, skyderi og et råb om hjælp fra en magtesløs boligforening, som gerne vil have et trygt kvarter.

- Skal man af ghettolisten, og skal vi de udsatte områder til livs, så skal vi have strammet op, så to familier ikke kan ødelægge et helt boligområde på den måde, fortæller Ebbe Jens Ahlgren.

Dansk Folkeparti ser positivt på, at de tre ministre også besøger området, men de vil have konkrete initiativer på bordet efter besøget.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Formanden i BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren er glad for, at deres råb om hjælp er blevet hørt. 
Formanden i BoligKorsør Ebbe Jens Ahlgren er glad for, at deres råb om hjælp er blevet hørt.  Foto: Morten Bøgh.

- Jeg synes, at det er godt, at de kommer herud, men der skal konkrete initiativer til, og det vil vi selvfølgelig følge op på. De må foreslå nogle ting, der skal dæmme op for urolighederne og ikke bare sige, at det er bekymrende, fortæller Pia Kjærsgaard.

Onsdag skal formanden for Radikale Venstre Morten Østergaard en tur til Motalavej, inden ministrene torsdag ligger vejen forbi.


Nyhedsoverblik