Danmark tager krigsskib hjem fra piratkamp

Hvis det står til Karsten Nonbo og regeringen, så skal krigsskibet Espen Snare vende snuden mod Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det danske krigsskib Esbern Snare skal hjem fra piratjagten i Adenbugten ved Somalias kyst, når aftalen om den danske indsats udløber til december. Det siger Venstres forsvarsordfører Karsten Nonbo til politiken.dk.

- Så siger vi pænt mange tak for at have gjort en fantastisk opgave. På et tidspunkt kommer der så andre opgaver, men vi har et forsvarsforlig, vi skal overholde, og det er immervæk dyrere at have skibet ude end hjemme, siger han.

- Det er min egen holdning, og jeg tør godt påstå, at det også er regeringens holdning, siger Karsten Nonbo.

Dermed er det slut med den danske indsats mod pirateri, selvom pirater overfalder skibe som aldrig før rundt omkring på verdens have. Og derfor får udmeldingen Dansk Folkeparti til at stille sig på bagbenene.

- Lige pludselig virker det som en fastslået kendsgerning, at skibet skal væk, og det vil vi overhovedet ikke være med til, siger udenrigsordfører Søren Espersen (DF) til politiken.dk.

- Vi skal fortsat være med. Den danske flåde har gjort et fantastisk stykke arbejde og har været helt i front. Det er én af flådens allervigtigste opgaver at beskytte handelsskibe, og derfor er det uforståeligt, at regeringen vil spare skibe væk, siger han.

Men det kræver en ny aftale, at få indsatsen forlænget, og ifølge Karsten Nonbo kommer den kun, hvis alle de bidragene lande accepterer at yde mere.