Cykelløb på Motalavej

Mohamed Mujel er professionel cykelrytter og har normalt italienske bjerge som hjemmebane. Men lørdag havde han arrangeret sit eget cykelløb i den Korsør-bydel, hvor han er vokset op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis Motalavej bliver nævnt i medierne, er det ofte i negative nyheder. Men nu har Mohamed Mujel lagt sig forrest i feltet for at lave om på det. 

Han er opvokset på Motalavej, men er flyttet til Italien, hvor han er professionel cykelrytter for holdet Fly Cycling Team. Lørdag havde han arrangeret sit eget cykelløb med start og mål på Motalavej.

- Jeg vil være med til at give en god historie og få ungerne til at se, at der er mange andre muligheder end at lave ballade, og at man sagtens kan opnå noget stort, hvis man bare knokler for det, siger Mohamed Mujel.

Mohamed Mujel har selv stået for planlægningen af løbet. Omkring 50 ryttere deltog på tre forskellige ruter.

- Det er rigtig fedt. Nu har jeg selv stået for meget af det. Det har været rigtig hårdt, men det har været det hele værd, siger Mohamed Mujel.

Jeg vil være med til at give en god historie og få ungerne til at se, at der er mange andre muligheder end at lave ballade, og at man sagtens kan opnå noget stort, hvis man bare knokler for det, siger Mohamed Mujel.

En af rytterne var Inge Christoffersen, der deltog på familieruten på 12,6 km. Hun var glad for at være en del af en positiv historie fra Motalavej.

- Man skal lade være med at klappe i hænderne over det negative, men klappe i hænderne over det positive, siger Inge Christoffersen fra Frølunde.

Mohamed Mujel håber, at han kan gentage løbet igen næste år. Han har også en drøm om at lave et cykelhold med ryttere fra kvarteret omkring Motalavej.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne starte noget op på Motalavej, så vi kan få noget cykling ind i kulturen, så jeg ikke er den eneste cykelrytter i Europa, der hedder Mohamed på det her niveau, siger Mohamed Mujel.