¨

Cykelløb fra Slagelse kan blive tilskuer-magnet

Foto: TV ØST

Danmark Rundt forventer opløb, når cykelløbet ruller gennem regionen 26. august. Arrangøren regner med, at hver tiende dansker vil møde op for at se stjernerne.

Et stort opløb

En halv million tilskuere. Intet mindre.

Det er hvad Danmark Rundt-direktøren regner med at se på længderne langs cykelruten til Danmark Rundt. Og gevinsten for tilskuerne er at se de mange stjerner, der er med i årets løb.

Et historisk stærkt felt byder på otte World Tour-mandskaber, fire pro-kontinentalhold, fire danske kontinentalhold og et udvalgt dansk landshold. Og der er lagt op til sprinterdueller af den mest fornemme slags.

Stjerneregn

Ud over verdensmesteren Mark Cavendish (Sky) er også André Greipel (Lotto-Belisol), Theo Bos (Rabobank), Oscar Freire (Katusha), Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) og Saxo Bank-Tinkoff Banks Juan José Haedo med i det danske etapeløb.

I det hele taget er det meget svært ikke at rose arrangørerne for rækken af navne i årets felt, og løbsdirektør Jesper Worre er da også både glad og stolt. Og han håber, cykelinteresserede danskere vil kvittere ved at dukke op langs ruten og følge løbet.

Flere tilskuere end nogensinde før

- Løbet er blevet hypet godt på grund af det skarpe felt. Vi plejer at ligge på 400.000-500.000 tilskuere, og jeg tror og håber på flere i år.

- En halv million - plus, det både forventer og håber vi på i løbet af de fem dage, siger Jesper Worre.

Post Danmark Rundt består af i alt seks etaper - hvoraf to køres lørdag. Og selv om det ligner fire sprinterafslutninger, så advarer løbsdirektøren mod at tage massespurterne for givet.

- Sidevinden kan drille på både 1. og 2. etape. De tre første dage er virkelig hårde, og rytterne er mærkede, når de kommer til Vejle og Kiddesvej, og her bliver klassementet mere eller mindre sat, som det plejer. Det vil jeg tro, siger Jesper Worre.

Her kan du se løbets ryttere suse forbi

  • 22. august: 1. etape: Randers-Randers, 191 km
  • 23. august: 2. etape: Løgstør-Aarhus, 211 km
  • 24. august: 3. etape: Silkeborg-Vejle, 185 km
  • 25. august: 4. etape: Ringe-Odense, 90 km og 5. etape: Kerteminde (enkeltstart), 14,5 km
  • 26. august: 6. etape: Slagelse-Frederiksberg, 165 km

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App