Corona aflyser studietur - elever kræver deres penge tilbage

På Slagelse Gymnasium har rektoren aflyst elevernes studietur. Det har fået eleverne til at samle sig for at udtrykke deres frustration.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Eleverne fra 2.g- og 1.hf-eleverne på Slagelse Gymnasium skulle have været af sted på studietur rundt om i verden. Men nu er turene blevet aflyst af rektor Lotte Büchert på grund af frygten for coronavirus.

quote Vi er alle sammen tabere i den her situation

Oscar Kokholm, 2.n

Det har fået eleverne op ad stolene, og derfor arrangerede de onsdag en forsamling i frokostpausen på gymnasiet for at udtrykke deres utilfredshed med situationen og stille spørgsmål til rektoren. 

Emma Juhl, som går i 2.d, kan sagtens forstå, at rektor, Lotte Büchert, har valgt at aflyse turene for at beskytte folk mod smitte og karantæne, alligevel har hun valgt at deltage i forsamlingen i frokostpausen.

- Jeg synes ikke, at man kan sidde og brokke sig, hvis ikke man har tænkt sig at gøre noget aktivt. Vi har et fællesskab her, og det kan vi udnytte ved at stå sammen og vise, at vi er utilfredse med situationen, siger Emma Juhl, som selv skulle have været en tur til New York.

Et spørgsmål om penge

Oscar Kokholm fra 2.n arrangerede forsamlingen, som ifølge begivenheden på Facebook havde mere end 200 deltagere.

Hans håb for forsamlingen var at få svar på nogle af de spørgsmål, som ham og hans studiekammerater havde, og samtidig vise, at de er mange, som er trætte af situationen.

Mange af rejserne går til lande, der ikke er på Udenrigsministeriets liste over risikolande, og derfor er det ikke lige til at få pengene tilbage for eleverne. 

- Vi ved godt, at pengene er endt i hænderne på rejsebureauerne, og det derfor nærmest er umuligt at få pengene tilbage. Vi er alle sammen tabere i den her situation, siger Oscar Kokholm, som selv skulle have været til England.

Artiklen fortsætter under billedet.

Oscar Kokholm fra 2.n på Slagelse Gymnasium opfordrede sine medstuderende igennem en begivnehed på Facebook til at mødes i spisepausen for at stille spørgsmål til skolens rektor.
Oscar Kokholm fra 2.n på Slagelse Gymnasium opfordrede sine medstuderende igennem en begivnehed på Facebook til at mødes i spisepausen for at stille spørgsmål til skolens rektor. Foto: Privat foto

Det er også pengene, der er grunden til, at Emma Juhl deltog i forsamlingen.

- Jeg forstår godt, at pengene ikke er gået igennem rektor, og hun derfor ikke bare kan give os pengene tilbage, men det er hende, der har valgt at aflyse vores tur og ikke Udenrigsministeriet, siger Emma Juhl og fortsætter:

- Derfor synes jeg også, at hun burde tage ansvar for det og hjælpe til med at finde en løsning til, hvordan vi får vores penge tilbage.

Rektor vil presse på

Rektor Lotte Büchert forstår godt, at eleverne er frustrerede, men hun understreger, at skolen naturligvis, som en stor statslig organisation, må vise rettidig omhu og de derfor ikke tager nogle chancer.

- Jeg synes, at det er meget positivt, at eleverne står sammen, når der er noget, de er utilfredse over, og jeg kan godt forstå, at eleverne er frustrerede, for det er en uheldig situation for alle. Derfor gør jeg alt for at lægge pres på rejseselskaberne, så eleverne kan få deres penge tilbage, siger Lotte Büchert.

I første omgang er gymnasiet dog ved at undersøge, om det er muligt at rykke studieturene til efteråret. Derfor er det svært at sige noget om, hvad der kommer til at ske, før gymnasiet har været i kontakt med de forskellige rejseselskaber.

- Vi er desværre ikke det eneste gymnasium, der står i den her situation, og derfor har vi kontakt med både Danske Gymnasier og Undervisningsministeriet, som vil varetage vores interesser, og de vil også forsøge at lægge pres på rejseselskaberne. Derfor afventer vi lige nu, hvad der kommer til at ske, siger Lotte Büchert.

I stedet for studietur er der indlagt almindelig undervisning for eleverne i næste uge.