Comwell gør sig klar: Tre hoteller på Vestsjælland åbner igen

Fra 8. juni begynder Comwell Hotels en gradvis åbning af de hoteller, der har været lukket siden marts.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden Danmarks nedlukning for mere end to måneder siden har otte af Comwells i alt 15 hoteller været midlertidigt lukkede.

Heriblandt Comwell Korsør, Comwell Klarskovgaard og Comwell Sorø, der alle ligger på Vestsjælland.

quote Vi glæder os også til at kunne byde mange af de hjemsendte medarbejdere velkommen tilbage, for det er dem, der er kernen i Comwell

Peter Schelde, koncernchef

Men fra begyndelsen af juni er den danske hotelkæde igen klar til at slå dørene op for gæster på samtlige af deres hoteller.

Det skriver Comwell Hotels i en pressemeddelelse.

Åbningen vil ifølge hotelkæden ske gradvist og kontrolleret over et par uger startende fra den 8. juni.

Her vil hotellerne på Vestsjælland samt de øvrige hoteller, der har været midlertidigt lukket, åbne for både mødedeltagere og feriegæster.

De øvrige hoteller ligger i Holte, Middelfart, Vejle og Rebild Bakker.

- Vi ser meget frem til at kunne byde velkommen tilbage til vores gæster på alle Comwell hoteller. Vi takker for vores gæsters tålmodighed og trofaste støtte gennem denne tid, fortæller koncernchef, Peter Schelde, i pressemeddelelsen.

I hele perioden har Comwells hoteller i Aalborg, Aarhus, Kolding, Odense, Roskilde, Køge og Helsingør været åbne og taget imod gæster med behov for overnatning, mindre møder og konferencer.

Følger myndighedernes retningslinjer

Hotelkæden oplyser, at man har fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer og anvisninger på de åbne hoteller under hele Danmarks nedlukning.

Det har blandt andet medført, at hotelkæden har udvidet procedurerne for rengøring samt skærpet reglerne for ophold i restauranter og konferencelokaler.

Det er disse erfaringer, man nu vil trække på, når de resterende hoteller genåbner.

- Vi ser frem til at kunne danne rammerne for danskernes sommerferie i en tid hvor udlandsrejser er begrænset. Vi er også klar til igen at tage imod efterårets mange og længe ventet fysiske møder og konferencer – selvfølgelig under hensyntagen til de gældende anvisninger og retningslinjer, siger Peter Schelde.

Glæder sig til gensyn med medarbejdere

Da hotelkæden lukkede otte af kædens 15 hoteller den 19. marts betød det samtidig, at man måtte fyre 250 medarbejdere. Samtidig blev 350 mand hjemsendt med lønkompensation. 

I den forbindelse talte TV2 ØST med fællestillidsrepræsentanten, Ditte Winther, der var blevet sendt hjem fra sit job som tjener på Comwell Korsør.

Dengang var det en følelse af stor usikkerhed, der prægede de hjemsendte medarbejdere.

- Man skal lige vende den i hovedet, inden man kan begynde at finde ud af, hvad man skal. For det har været virkelig mærkeligt. Det er ikke sådan, at man siger, at det må være fedt at gå derhjemme og have ferie. Sådan er det jo slet ikke, sagde Ditte Winther tilbage i marts. 

Koncernchefen udtrykker derfor også nu, at han ser frem til, at de 350 medarbejdere kan komme tilbage på arbejde igen.

- Vi glæder os også til at kunne byde mange af de hjemsendte medarbejdere velkommen tilbage, for det er dem, der er kernen i Comwell.

Han understreger yderligere overfor TV2 ØST, at han håber på, at han snart kan genansætte nogle af de medarbejdere, der fik en fyreseddel i marts.

- Jeg håber rigtig meget på, at når vi kommer over på den anden side af sommerferien, så kommer der så meget gang i hjulene igen, at vi kan tilbagekalde en række af de medarbejdere, vi har sagt op. Men det afhænger jo af, hvor stor en aktivitet vi får, når vi åbner igen.

Der er mulighed for at holde sig opdateret omkring åbning af de enkelte hoteller samt håndteringen af COVID-19 på Comwells hjemmeside.

Artiklen er opdateret
Clock24. sep 2020, kl. 16:48
Artiklen er opdateret med uddybende citater fra koncernchef Peter Schelde. Her forklarer han, at han ser frem til at byde 350 medarbejdere tilbage til arbejdet på hotellerne, og at han samtidig håber på at kunne genansætte flere af de afskedigede medarbejdere efter sommerferien.