Cirkus Arena vil lave kæmpe vandland, ferieboliger og koncertsted

Slagelse Kommune har givet grønt lys til første skridt på vejen for Cirkus Arena, der har søgt om tilladelse til at bygge et ferie- og eventsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et fyrtårn for Slagelse Kommune kalder Benny Berdino Olsen Cirkus Arenas nye projekt, der skal udvide deres nuværende Cirkusland til et ferie- og eventsted.

Benny Berdino Olsen er direktør i Cirkus Arena, og han har netop søgt om tilladelse til at bygge blandt andet ferieboliger, vandland og et koncertsted på området omkring deres nuværende adresse på Årslevvej i Slagelse.

-  Vi vil gerne gøre endnu mere ud af Cirkusland. Det her skal være et fyrtårn for Slagelse, siger cirkusdirektøren.

600 feriegæster og 8.000 kvadratmeter vandland

På matriklen driver han og familien allerede Cirkusland, som blandt andet byder på legeland, forlystelser og cirkusartister, men nu skal oplevelserne være endnu flere. 

Berdino-familien råder over 20 tønder land på Årslevvej. Her vil de bygge ferieboliger med plads til 600 personer og et vandland på 8.000 kvadratmeter.
Berdino-familien råder over 20 tønder land på Årslevvej. Her vil de bygge ferieboliger med plads til 600 personer og et vandland på 8.000 kvadratmeter.

I ansøgningen til Slagelse Kommune skriver familien Berdino, at de ønsker at opføre et feriecenter med plads til 600 overnattende gæster i 80 ferieboliger til fire til seks personer. Derudover vil de lave et 8.000 kvadratmeter stort vandland, en dyrepark og et eventområde med plads til op mod 3.000 gæster ved for eksempel koncerter.

- Nu har vi haft en tænkepause under Covid-19 og lige pludselig stået i en situation, hvor vi har skullet tænke over, hvad vi skulle, hvis cirkus ikke i fremtiden kan være vores grundlag for vores indtægt. Og så har vi tænkt, at Cirkusland kunne udbygges og være noget herude til glæde for egnen og for os selv, lyder det fra Benny Berdino Olsen.

Trafik og støj er udfordringerne

I Slagelse Kommune har politikerne indtil videre givet grønt lys til, at der arbejdes videre med lokalplanen, og selv om der bliver set positivt på projektet, er der også nogle udfordringer, der skal tænkes ind i planerne.

- Der lægges op til en friluftsscene med op til 3.000 tilskuere, og det giver noget støj, så det skal vi have snakket om i forbindelse med, at vi godkender den her lokalplan.

- Med tung trafik og mange besøgende vil der kunne opstå nogle farlige situationer. Det skal vi også have set på, men overordnet er vi positive overfor ideen. Det giver nogle aktiviteter, og det gør, at vi kan få nogle spændende events, som kan få folk til at se alle de skønne områder, vi har, siger Jørgen Grüner (SF), der er formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget. 

Positive naboer

Udsigten til støj og mere trafik i området ser dog ikke ud til at skræmme naboerne. Flere er glade for nyheden om en måske kommende udvidelse af cirkuslandet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sara Lindequist er en af naboerne til Cirkusland, og hun er meget positiv overfor ideen om en udvidelse.
Sara Lindequist er en af naboerne til Cirkusland, og hun er meget positiv overfor ideen om en udvidelse. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

- Det lyder rigtigt fedt. Det kunne vi godt bruge hernede. Nogle flere steder til børn, hvor de kan have det sjovt. Det tænker jeg helt sikket er en god idé, lyder det fra Sara Lindequist, og en anden nabo, Jytte Andersen, er også begejstret.

- Det kunne være spændende med mere liv til Slagelse og opland. Det kunne være hyggeligt, at der var nogle flere mennesker, der kom igennem vores lille by, men det kræver lige noget planlægning med, at der kommer nogle bedre parkerings- og tilkørselsforhold derude. Det er ikke optimalt nu, siger Jytte Andersen.

Tid til at få tingene på plads

Cirkus Arena ved ikke, hvad det præcist vil koste at udvide, men ifølge direktøren løber udgifterne hurtigt op i 50 millioner kroner. 

Det kan tage op til et år, før lokalplanen er på plads, men det giver tid til at få projektet helt på plads, lyder det fra cirkusdirektøren.

- Så har vi tid til at få det funderet yderligere både praktisk og økonomisk, men det glæder mig da, at det er modtaget positivt i kommunen. Når man begiver sig ud i noget og begynder at bruge tid på det, så vil man jo gerne have, at tingene lykkes, og det håber vi selvfølgelig på, at det her gør, siger Benny Berdino Olsen.