Chok over omfattende hærværk

En ældre bevaringsværdig ejendom i Korsør er i nat blevet udsat for indbrud og omfattende hærværk. Indbrudstyvene har smadret inventar og ladet en brandslange løbe i flere timer. Brugerne af lokalerne er ckokerede

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg var lige ved at græde, siger Ingolf Pedersen fra Korsør Lystfiskerforening, om reaktionen på synet af et smadret og u-genkendeligt roderi i foreningens lokaler i "Revhuset" i Korsør - Christian den IVs gamle posthus. Her holder lystfiskere, modelbyggere og jægere til.

Revhuset har har haft besøg i nat (natten til fredag, red.) af ukendte gerningsmænd, der har stjålet, hærget og ødelagt for tusindvis af kroner, og begået hærværk på ubegribelig vis. Som en ufattelig og uforståelig "krone på værket" har de ladet tusindvis af liter vand løbe ud i den bevaringsværdige bygning. Fra førstesalen, igennem gulvet, ned langs vægge og ud i stueplan.

Det har skabt ødelæggelser af ukendt omfang. Slagelse kommune har sendt tørrekanoner og affugtere til bygningen, men risikoen for store tab på grund af hærværket er til stede.

Politi betragter sag som indbrud

Hos Sydsjælland- og Lolland-Falsters politi betragter man foreløbig sagen, som en "banal" indbrudssag, fortæller vagtchefen.

- Det med vandet er noget svineri, siger vagtchefen og forklarer, at tyven- eller tyvene har stjålet flere effekter fra lokalerne og derfor betragter man sagen, som tyveri og ikke hærværk. Og det er ikke til tyvenes fordel: - I forhold til Straffeloven er der strengere straffe for tyveri end for hærværk, forklarer vagtchefen.

Gerningsmanden eller -mændene er stadig på fri fod. De kom afsted fra Revhuset med flere skibsmodeller, blandt andet af Fregatten Jylland, et ukendt pengebeløb og en kasse øl.

Murer opdagede indbrud

- Men vi har også fået stjålet nogle gamle fiskeblink, som enken til et afdød medlem havde skænket til os, lyder det med vantro stemme fra Ingolf Pedersen, der også frygter for husets fremtid. - Jeg er bange for at huset er helt ødelagt, siger han.

Ifølge Ingolf Pedersen var der folk fra de tre foreninger i Revhuset, torsdag aften indtil klokken 23. Hærværket på bygningen blev tilfældigt opdaget i morges ved 8-tiden, da en murer dukkede op på adressen for at pudse en ladevæg op.

- Mureren ser at der har været indbrud og kontakter os, fortæller Ingolf Pedersen, og derfra ruller sagen. Hvis ikke mureren tilfældigvis var bestilt til i dag, så kunne vandet fra brandslangen have løbet i meget lang tid, siger Ingolf Pedersen.

Her ses flere billeder af hærværket i Revhuset i Korsør. Chr. IV gamle posthus: