¨

Chikanerende lejer nægtede at flytte i to år: Nu er han smidt ud

Ungekollegiet på Århusvej i Slagelse. Foto: Google Street View

Lejeren har kostet dyrt for Slagelse Kommune, som ikke har kunnet lave om på stedet, medmindre alle beboere flyttede væk.

I begyndelsen af 2017 lukkede Slagelse Kommune det nedlagte socialpsykiatriske døgntilbud Ungekollegiet på Århusvej. Siden dengang har en nu 35-årig lejer skabt overskrifter. Han har siden lukningen kostet skatteyderne omkring halvanden million kroner, fordi han har nægtet at fraflytte, men nu bliver han smidt ud.

Det skriver Sjællandske.

Selvom han ved dom er blevet pålagt at fraflytte, er det ikke lykkedes Slagelse Kommune og Vestsjællands Almene Boligselskab at få smidt manden på porten, men den 17. juni bliver der sat et endgyldigt punktum i sagen ved Østre Landsret. Sagen er en ankesag, som blev berammet i kølvandet på boligrettens afgørelse om, at boligselskabet var i sin ret til at smide manden ud af sin bolig i sommeren 2017.

Smides ud på grund af uro

Manden var egentlig fredet igennem sin lejekontrakt, hvilket gjorde det umuligt for udlejer at opsige manden. Men på grund af den megen uro, han har skabt omkring adressen samt en dom for at overfuse og true en tidligere leder af tilbuddet, bryder han både boligretten og boligselskabets betingelser. Manden skal desuden i næste måned møde i en straffesag omhandlende overfald på en ejendomsinspektør og hærværk mod kommunens biler.

Ifølge Sjællandske har lejeren hele tiden nægtet at fraflytte adressen, og det har været dyrt for Slagelse Kommune. I alt står 11 ud af 12 boliger tomme, og det koster kommunen 60.000 kroner om måneden, hvilket svarer til knap halvanden million kroner på de to år, hvor manden har været den eneste på adressen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App