¨

Chauffør bag kemikalie-uheld risikerer sigtelse

12-13 personer skal tilses af en læge efter et kemikalieudslip ved Slagelse Svømmehal.

Chaufføren, der tirsdag kom til at blande svovlsyre og klor i Slagelse Svømmehal risikerer en sigtelse for at bringe andres liv i fare.

Der bliver muligvis et retsligt efterspil for den chauffør, som var skyld i, at Slagelse Svømmehal tirsdag morgen blev evakueret

- Sagen bliver nu forelagt Arbejdstilsynet, som skal vurdere, hvorvidt der skal rejses tiltale eller gives en bøde for uagtsomt at sætte andre menneskers liv og førlighed i fare, siger politikommissær Flemming B. Jensen til Sjællandske.

Chaufføren var ved en fejl kommet til at pumpe 50 liter klor over i en tank, der indeholdt 250 liter svovlsyre. Tanken stod i kælderen i svømmehallen. 

Læs også 300 liter kemikalier kørt til kommunekemi med særtransport

Alle blev evakueret

Da de to væsker blev blandet sammen, udløste det en farlig kemisk reaktion, som udviklede giftige klordampe. Politistationen ligger kun et stenkast fra svømmehallen, så politiet var hurtigt fremme:

- Vi vidste, der var omkring 30 personer til stede i svømmehallen, så det vigtigste var at få dem alle evakueret i en fart, fortæller politikommissær Flemming Jensen fra lokalpolitiet til Sjællandske.

Dernæst var det afgørende, at kælderrummet, hvor de omkring 300 liter farlig væske befandt sig, blev spærret helt af, så dampene ikke kunne slippe ud. 

Læs også Kemikalieudslip i Slagelse: 17 akut kørt på hospitalet

Alle døre og vinduer blev nærmest forseglet, mens politiet vurderede, om også det nærliggende plejehjem - og lidt senere Antvorskov Skole - også skulle omfattes af evakuering. Det blev dog ikke nødvendigt.

- Mens dette skete, blev 15 personer fra svømmehallen kørt til akutafdelingen på Slagelse Sygehus, hvor de blev undersøgt. Heldigvis var det ikke nødvendigt at indlægge nogen, fortæller politimanden.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App