¨

Byrådsmedlem: Nej til moské i Slagelse var aftalt spil

Foto: TV ØST

Der var åbenlyst tale om aftalt spil, da et flertal sagde nej til en moské i Slagelse. Det mener byrådsmedlem Ali Yavuz (S).

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Ali Yavuz var ikke begejstret over måden, som moské-sagen i Slagelse blev behandlet i byrådet tidligere på ugen.

Ifølge byrådsmedlemmet var der nemlig tale om aftalt spil, da et flertal af politikere stemte nej til at arbejde videre med lokalplanerne for en ny og større moské på hjørnet af Tjørne Allé og Østre Allé i byen.

Det skriver Sjællandske.

- For mig var det meget tydeligt, at det var en aftale som Dansk Folkeparti havde lavet på forhånd med de andre blå partier, og det tror jeg, det var for alle i byrådssalen, siger byrådsmedlem Ali Yavuz til Sjællandske.

Det er Dansk Tyrkisk Kulturforening i Slagelse, der gerne vil bygge et nyt kulturhus med en tilhørende moské. Foreningens nuværende lokaler er nemlig blevet for trange til de mange medlemmer. Bilal Biyik, der er formand i foreningen var heller ikke tilfreds med byrådets beslutning og kaldte afstemningen for et ”skuespil” i tirsdagens udgave af Sjællandske.

Ifølge Dansk Tyrkisk Kulturforening vil de nu arbejde videre med at finde en anden placering til moskéen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App