¨

Byrådsmedlem: Giv os et dykkerberedskab

Anders Nielsen (SOC. DEM.) vil have Slagelse Kommune til at oprettet et dykkerberedskab.

Anders Nielsen (SOC. DEM.) vil have Slagelse Kommune til at oprette et dykkerberedskab efter dagens dramatiske drukneulykke.

Det var et dramatisk syn, der ventede Anders Nielsen i formiddags. Han bor ud til Halskov gamle færgeleje, og det var her, at en 47-årig mand afgik ved døden i en drukneulykke.

- Det var dybt frustrerende at se på. Redningsberedskabet var også frusterede. De var der med det samme, og de vidste, hvor han lå, men de kunne ikke gøre noget, fordi der ikke var noget dykkerberedskab, siger Anders Nielsen.

Ventede i en time

Beredskabet i Slagelse blev nødt til at vente på dykkerberedskabet fra Odense, før de kunne komme manden til undsætning. Den 47-årige mand var endt på 8 meters dybde, og det var umuligt for det ordinære beredskab at få fat i ham derfra.

- Der gik en time, før dykkere fra Odense Beredskab kom. I løbet af få minutter havde de lokaliseret ham og fået trukket ham op. Så er det man tænker, hvad der ville være sket, hvis vi havde haft et dykkerberedskab her i vores kommune, siger Anders Nielsen til TV ØST.

Beredskabet havde forinden tilkaldt sportsdykkere, som forsøgte at hjælpe med at få manden op fra havbunden, men heller ikke de kunne lokalisere ham. Da dykkere fra Fyn ankom til time senere, var det for sent at redde manden. Den 47-årige blev få timer senere erklæret død.

- Vi var dernede som assistance for redningsberedskabet. Og desværre har vi ikke noget dykkerberedskab i nærheden, så vi var nødt til at slå på Fyns dykkerberedskab. Kort efter de var kommet, så finder de ham på 8 meters dybde og får bjærget ham op i livløs tilstand, siger Bo Georg Petersen, der er vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 Politikere skal tage stilling

Anders Nielsen forsøger stadig at komme sig over chokket efter det dramatiske optrin. Tirsdag vil han fremsætte et forslag i byrådet om, at man i Slagelse Kommune får oprettet et dykkerberedskab.

- Det kan ikke være rigtigt, at der skal gå en time, før der kan komme hjælp. Det skal vi have lavet om på, siger Anders Nielsen til TV ØST. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App