¨

Byråd giver mandat til erstatning til fjerde søster i Skælskør-sag

Hvis den fjerde, handicappede søster i Skælskør-sagen kræver erstatning fra kommunen, har forvaltningen nu mandat til at indgå i en forhandling. Foto: TV 2/ Dokumentar

Forvaltningen i Slagelse Kommune har fået mandat til at forhandle erstatning med den fjerde søster i Skælskør-sagen, hvis hun ønsker det.

Østre Landsret har besluttet, at Slagelse Kommune skal betale 100.000 kroner i erstatning til tre søstre i den såkaldte Skælskør-sag – en dom, som kommunen har besluttet at modtage.

Og skulle den fjerde søster i sagen fremsætte et krav om erstatning til kommunen, så har forvaltningen nu fået mandat til at forhandle en erstatning på plads.

Det besluttede byrådet på et møde mandag, skriver Sjællandske, ligesom det også fremgår af referatet fra byrådsmødet.

- Hvis der kommer et krav mod kommunen, skal vi give forvaltningen det mandat til at forhandle en erstatning på den sag også. Det ville klæde os, lød det fra borgmester Stén Knuth (V) på mødet ifølge avisen. 

Læs også Sidste punktum er sat i Skælskør-sagen

KL kan beholde honorar

De tre af søstrene blev tilkendt erstatning, fordi kommunen svigtede og ikke reagerede i tide på henvendelser, der tydede på, at pigerne blev misbrugt af deres plejefar.

De har desuden også fået erstatning fra den virksomhed, som Slagelse Kommune havde hyret til at føre kontrol med plejefamilien. 

Læs også Pigerne fra Skælskør-sagen får erstatning fra privat fond

Foruden en mulig erstatning til den fjerde søster i sagen, diskuterede byrådet også, hvorvidt Kommunernes Landsforenings rådgivning i sagen havde været for dårlig, og kommunen derfor skulle kræve KLs honorar på 124.000 kroner tilbage. Det mente Enhedslistens to medlemmer nemlig.

KL selv mener ikke, der er noget at udsætte på deres rådgivning, selvom Slagelse Kommune tabte sagen i landsretten. Og byrådet stemte da også nej til at kræve honoraret tilbage, selvom flertallet var enige i, at rådgivningen havde været utilstrækkelig. 

Læs også Søster fra Skælskør efter dom: Vi har fået afklaring

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App