Butikker med opfordring efter stor udsalgsdag: Hent jeres pakker

Uafhentede pakker fra Black Friday fylder hos kiosker og småbutikker rundt omkring i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kasser og poser hober sig op hos Shell og 7-Eleven på Bjergbygade i Slagelse. Det er ved at være svært at kæmpe sig frem.

- Vi har meget travlt. Og gangen bliver jo smallere og smallere. Det er lag på lag herude, siger Helen Jensen, der er førstedame på tankstationen.

Hun og kollegaerne kæmper med at følge med, fordi tankstationen fungerer som pakkeshop for både PostNord og GLS – og fordi folk i området i dén grad har været købelystne på tilbudsdagen Black Friday i sidste uge.

- Vi har været nødt til at tage vores baglokale i brug, kontor og køkken og mellemgang. Det eneste sted, vi ikke har pakker, er på toilettet, siger Helen Jensen.

Artiklen fortsætter under billederne...

 
 
Foto: Lars Andersen - TV ØST
 
 
Foto: Frederik Hagedorn-Poulsen - TV ØST

Drukner i pakker

Danskerne handler nemlig mere og mere på nettet, og 2018 tegner til at blive et nyt rekordår i den henseende. Og nethandlen er altså også populær her i Slagelse.

- Jeg har købt, fordi det var Black Friday-tilbud, og så har drengene ønsket sig løbehjul, siger en kunde i butikken.

Artiklen fortsætter under billedet...

 
 
Foto: Lars Andersen - TV ØST

Men den store mængde pakker presser altså afhentningsstederne rundt omkring i regionen. For eksempel har SuperBrugsen i Ringsted lagt en video på Facebook, hvor de opfordrer kunderne til at hente deres køb så hurtigt som muligt.

Artiklen fortsætter under opslaget...

Også GLS bekræfter direktør Karsten Klitmøller, at butikkerne er ved at få et problem med de mange pakker.

- Især med pakker til private, der skal hentes i pakkeshops, er vi pressede på pladsen. Vi kan tydeligt se, at den forbruger, der har købt mere end én pakke på flere forskellige webshops, venter, til alle pakkerne er kommet. Så pakkerne ligger længere hos os, siger han.

quote Kære kunder, kom og hent jeres pakker samme sag, som I får beskeden. Fordi så har vi plads til din næste pakke allerede dagen efter igen

Helen Jensen, 7-Eleven, Slagelse

- Vi prøver at hjælpe vores pakkeshops, så de ikke drukner det. For eksempel holder vi nogle af pakkerne tilbage. Og så anmoder vi vores modtagere om at hente deres pakker så hurtigt som muligt, for det er det, vi kan.  

Kom og hent pakkerne

Men hos Shell og 7-Eleven i Slagelse er der nærmest gået sport i at håndtere de mange leveringer. Og indtil videre er de ikke blevet trætte af de mange pakker.

- Bare de ikke er for tunge. Det er ikke så sjovt med dem, der er meget tunge, siger Helen Jensen.

Alligevel har Helen Jensen en opfordring til alle, så hun og kollegaerne fortsat kan følge med.

- Kære kunder, kom og hent jeres pakker samme sag, som I får beskeden. Fordi så har vi plads til din næste pakke allerede dagen efter igen. Og så går det hele meget hurtigere, både for dig og for os, siger hun.