Bundgys er FC Vestsjællands vigtigste kamp til dato

Esbjerg har meget på spil, og FC Vestsjælland har alt på spil, når de to hold mødes søndag i Superligaen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vind eller forsvind.

Så simpelt er det trukket op for FC Vestsjælland-spillerne, som søndag skal ud i et bundgys mod Esbjerg på udebane i Alka Superligaen.

En sjællandsk sejr vil betyde, at det først i sidste runde afgøres, om Esbjerg eller FC Vestsjælland rykker ned, mens alt andet vil sende holdet fra Slagelse ned i 1. division.

- Det er klubbens vigtigste kamp til dato. Både for fans og spillere. Det betyder selvfølgelig, at der er et ekstremt pres på udefra, siger assistenttræner Janus Blond til FC Vestsjællands hjemmeside.

Selvom kniven er for struben, ser han en lille fordel i kampen mod Esbjerg.

- Vi har spillet den slags kampe de sidste to måneder. Det hænger jo sådan sammen, at man bliver god til de ting, som man gør. Og vi har vist de sidste 10 spillerunder, at vi har et højt bundniveau, og det skal vi ramme i morgen, lyder det fra Janus Blond.

I Esbjerg er man også klar til den vigtige kamp, som 12.700 tilskuere ved frokosttid lørdag havde købt eller reserveret billet til.

Veteranen Hans Henrik Andreasen kan få sin kamp nummer 300 for klubben, hvis han kommer i aktion, og han har en god fornemmelse omkring kampen trods den pressede situation.

- Vi ved, at der står en del på spil, men det fylder ikke mest. Hvis vi præsterer bedst muligt, skal vi nok få en sejr hjem, siger Esbjerg-veteranen til klubbens hjemmeside.

- Vi skal spille kampen, som vi har spillet de andre kampe mod FC Vestsjælland i denne sæson. Jeg føler, vi har haft godt styr på dem og været klare vindere i de to kampe, mener Hans Henrik Andreasen.

Esbjerg vandt i efteråret begge møder med FC Vestsjælland med henholdsvis 4-1 og 3-0.

Sjællænderne har 30 point under stregen, mens Esbjerg har 34 lige over stregen. Der resterer én kamp ud over det indbyrdes opgør søndag.

/ritzau/