Bulede biler koster millioner

Hvert år bruger Slagelse Kommune i omegnen af 2 millioner kroner på at udbedre skader på kommunens biler, busser og varevogne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De kommunalt ansatte i Slagelse Kommune smadrer hvert år køretøjer for knap 2 millioner kroner.

Det skriver Sjællandske, som har søgt aktindsigt i skader på kommunens køretøjer og de årlige udgifter, som lægger sig i slipstrømmen af ridser og buler.

- Det er klart, at vi har fokus på pænere kørsel. Udgiften til skader skal simpelthen nedbringes, siger økonomidirektør Ole Kristensen til Sjællanske.

Det er hjemmeplejen, som står for de fleste skader. Det er også en af de afdelingerne i kommunen, som har flest medarbejdere på vejene.

Vognpark skal optimeres

For at nedbringe de mange skader vil kommunens se på, hvordan den såkaldte vognpark kan optimeres.  

Samtidig opfordres medarbejderne til at være mere påpasselige.

- Vi skal på en måde gøre de ansatte mere påpasselige, når de kører ud i kommunens biler. Førhen har man sjældent meldt tilbage, hvis man havde lavet en skade, men knytter man i fremtiden bestemte biler til bestemte medarbejdere, er en skade svær at løbe fra. Det kan måske gøre, at man passer mere på, siger Henrik K. Larsen, indkøbs- og forsikringschef i Slagelse Kommune.

Stabilt skadesniveau

Opgørelsen viser, at udgifterne til at reparere skaderne på de kommunale biler ikke har ændret sig væsentligt de seneste år.

I 2010 lød udgiften på 2.091.000 kroner, mens den i 2015 lå på 1.863.000 kroner.

Kommunen råder over omkring 630 køretøjer.