Bryllup mellem Max Bank og Skælskør Bank

De to vestsjællandske banker Max Bank og Skælskør Bank planlægger en fusion.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag kom det frem, at den 134-årige Skælskør Bank planlægger ægteskab med den 25-år yngre Max Bank. Skælskør Bank har længe søgt en ægtefælle, efter den tabte store summer på uheldige udlån og måtte sælge 57 procent af sine aktier til staten. Dermed blev Skælskør Bank den første statsejede bank siden 1920'erne. Heller ikke Max Bank har mange penge på lommen, men Skælskør Bank tror på et fornuftsægteskab.

- Jeg er sikker på, at det er det, der skal til for at sikre os en langsigtet løsning, lød det i dag fra Henrik Borup Jeppesen, som er direktør i Skælskør Bank.

Skælskør Bank tager Max Banks navn. Fremover vil de være sammen om 13 filialer for private og fem erhvervsafdelinger. Til sammen har de 280 ansatte - men det antal vil blive skåret ned.

- Som man ofte ser ved fusioner, så vil vi have nogle dobbeltbemandinger, men vi ved endnu ikke, hvordan og hvornår vi gør noget ved det, lyder det fra Skælskør Banks direktør.

Den nye Bank planlægger at forøge sin aktiekapital med 100 millioner kroner. I dag var Skælskør Banks aktionærer ikke glade. Aktien dykkede med 21 procent.

- Aktionærerne har været meget igennem, og det beklager jeg, men vi ser det her som den bedste løsning også for dem, fortalte Henrik Borup Jeppesen.

Max Bank og Skælskør Bank ventes efter planen fysisk at flytte sammen senest i september.