Brugere af moske: Vi er bekymrede over udviklingen

Der er bekymring blandt brugerne af moskeen Masjid Al Salam, der torsdag aften blev udsat for et brandattentat. De tror, at det er religiøst betinget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hadfuld debat i aviserne kan være grunden til, at der torsdag aften blev antændt et bål af affald op af moskeen Masjid Al Salam i Skælskør.

Det vurderer Durmis Durakovic, der er bruger af den nyåbnede moske.

- Det her er helt mærkeligt. Vi er fredelige mennesker, der vil dyrke vores tro. Det virker meget voldsomt, at nogen vil sætte ild til moskeen, siger han til TV ØST. Han peger på udtalelser fra visse lokalpolitikere, som han mener kan have opildnet til brandattentatet torsdag aften.

Branden blev antændt i noget affald op af moskeens glasfacade. Branden blev slukket før den for alvor nåede at volde skade.

Ikke bange

Durmis Durakovic siger efter ildspåsættelsen, at han er bekymret over udviklingen.

- Jeg er sådan set ikke bekymret for vores sikkerhed. Men de mennesker, der gør sådan noget, er i store fare for at blive meget radikaliserede. Det er ikke godt. Vi burde kunne tale om tingene sammen på en rolig og ordentlig facon. Det her er en meget bekymrende udvikling, siger Durmis Durakovic.

Lille samfund

Brugerne af Masjid Al Salam-moskeen er alle fra lokalområdet, og Durmis Durakovic mener, at ildspåsætteren sandsynligvis kender en eller flere brugere af moskeen i forvejen.

- Vi lever jo i et lille samfund hvor alle kender alle. Så vi kender jo sandsynligvis den, der står bag dette. Og det er jo ingen rar tanke, siger han.