Broløbet: 17-årig multihandicappet dreng må ikke være med

Broløbet over Storebæltsbroen i den kommende weekend er kun for raske og rørige borgere. Handicappede i kørestole er ikke velkomne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 17-årig, multihandicappet dreng og hans far har fået nej til at deltage i broløbet over Storebæltsbroen på lørdag, hvor 12.000 løbere i ellers skal passere.

Det er nemlig alt, alt for farligt at lade den særlige kørestol køre ud på broen, mener arrangørerne af arrangementet ifølge TV2 FYN.

17-årige og multihandicappede Jakob Nonnemann elsker ellers broer og er ofte med sin far på motionsløb. Derfor er familien også meget kede af, at løbsledelsen har udelukket kørestolen fra arrangementet.

Arrangør: Vi må tænke på sikkerheden

Løbslederen Leif Vincentsen bekræfter afvisningen af den handicappede dreng overfor TV2 FYN.

- Vi har ikke tilladt hjul på broen, da man let kan blive til fare for andre. Arrangementet foregår på en stejl bro. Derfor er det vigtigt, at vi har styr på sikkerheden, siger han til tv-stationen.

Han frygter, at en tilladelse til den 17-årige, multihandicappede dreng samtidig vil kræve dispensationer til alle, der så kan tage eksempelvis barnevogne, klapvogne, rulleskøjter, skateboard eller andet med op på broen.

- Det handler ikke om at diskriminere. Men hvis vi giver tilladelse til en, så skal vi give tilladelse til alle, siger Leif Vincentsen til TV2 FYN.

Han vil efter løbet lave en sikkerhedsmæssig undersøgelse af, om det vil være forsvarligt at give handicappede og deres hjælpere adgang til broen under løbet.

Næsten 3.000 i facebookgruppe

Jakob Nonnemann blev hjerneskadet som barn og har intet sprog. Han svarer ja og nej via højre og venstre hånd.

Hans far er vred over afvisningen fra løbsledelsen. Han har nu oprettet en protestgruppe på Facebook – der i skrivende stund har mere end 2.700 støtter. Du kan finde gruppen ”Jakob over Storebælt” her: https://www.facebook.com/jakoboverstorebaelt