¨

Broelementerne kom godt fra start

Foto: TV ØST

Seks kæmpe broelementer á 200 ton kom godt fra start torsdag, da de skulle fragtes fra Korsør mod Vallensbæk. Fredag aften sendes næste etape afsted.

Når klokken rammer 20, vil hold nummer to, med de mange tons tunge broelementer, køre fra Korsør i retning mod Vallensbæk. Allerede i går torsdag, blev den første kortege sendt afsted. De nåede som planlagt frem til rastepladsen Kongsted i Ringsted i nat. Turen på knap 100 kilometer, er nemlig delt op i to etaper.

Det foregår nemlig ikke i tophastighed, når de 200 tons tunge broelementer skal fragtens til Motorring 4 i Vallensbæk. Den lange kortege, hvor hver lastbil har mere end 192 dæk, må nemlig maksimalt køre med 30 kilometer i timen. Da lasten er forholdsvis bred og hvert element er op til 39 meter, kan man ikke overhale lastbilerne, derfor er der står risiko for, at der kan opstå kø. Første etape blev så afsendt i går klokken 20, hvor alt forløb som planlagt.

- Jeg har ikke hørt, at der var nogen problemer overhovedet. Kortegen er kommet frem som planlagt og uden at lave for meget kø, siger Erik Mather fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Og netop det med at undgå kø, har været en del af den et års lange planlægning. For at mindske køen lader man bilisterne på udvalgte områder overhale lastbilerne i nødsporet, eller også fik man bilisterne til at overhale kortegen via afkørslerne.

- Hver gang man nåede en frakørsel, fik vi fået folk derop, og fik dem så ned på den anden side. Imens holdte lastbilerne stille eller kørte meget langsomt, så imens kunne bilisterne overhale, siger Erik Mather.

Det var derfor minimalt, hvad der dannede sig af kø. 

- Selvfølgelig har der været ophobninger, men ikke noget som har givet kødannelse, siger Erik Mather. 

De næste seks broelementer sendes afsted fra Korsør til Ringsted fredag aften klokken 20, mens den første kortege tager den sidste etape fra Ringsted til Vallensbæk samme tid.

Broelementerne skal bruges til en jernbanebro i forbindelse med den nye togforbindelse mellem København og Ringsted.

00:43 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App