Brinttankstation åbnede i Korsør

Nu er det muligt at tanke brint til sin bil i Korsør. Mandag åbnede en brinttankstation ved Storebæltsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter i dag mandag kan man krydse landet uden at løbe tør for miljøvenligt brændstof. Nu er det nemlig muligt også at tanke brint i Korsør, hvor den nye brinttankstation åbnede 14. september.

Stationen ligger ved motorvejsafkørsel 43 på den østlige side af Storebæltsbroen og er et samarbejde mellem OK, Strandmøllen og H2 Logic, der har dannet selskabet Danish Hydrogen Fuel A/S med det formål at sikre Danmark et forspring på infrastrukturen i forhold til brintdrevne transportmidler. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Etableringen af brinttankstationen er et led i Slagelse Erhvervscenters Greentech strategi, der sigter mod at gøre Slagelse Kommune til en markant aktør inden for projekter med fokus på grøn teknologi og bæredygtig vækst.

- Kigger vi 10 år frem i tiden, er det et spørgsmål om, hvorvidt vi er dem, der går forrest, eller dem der kommer løbende bagefter og prøver at indhente de andre. Vi ønsker, at der dannes en virksomhedsklynge, som arbejder med grønne teknologier, og den skal ligge i vores område. Brintstationen er et af de elementer, der skal være med til at sætte Slagelse Kommune i front og skabe opmærksomhed på mulighederne for Greentech virksomheder i vores område, forklarer direktør for Slagelse Erhvervscenter Jens Birk.

Klar synergi

Også borgmester Stén Knuth (V) er meget tilfreds med, at Korsør nu får sin egen brinttankstation og pointerer, at der er en klar synergi imellem projektet omkring brinttanken og kommunens og Region Sjællands fremadrettede fokus på vækst inden for Greentech området.

- I foråret 2014 nedsatte vi et Vækst- og Strategiudvalg, der skulle kigge på mulighederne for at præge den langsigtede udvikling mod øget vækst. De har netop afleveret deres rapport, hvor der ligger en hel klar anbefaling af at etablere en energiklynge. Målsætningerne for projektet er at positionere Slagelse Kommune som en proaktiv kommune inden for Greentech og samtidig generere 50 nye arbejdspladser over en femårig periode. Brinttankstationen er med til at sende et vigtigt signal om, at vi er i gang, og der arbejdes allerede nu med nogle spændende projekter og idéer, der er affødt af etableringen i Korsør, siger borgmester Stén Knuth.

Brintbiler på gaderne fra september

Den nye brinttankstation kommer ikke til at stå ubenyttet hen. De første brintbiler er nemlig bestilt, og det forventes, at der kommer til at køre ti Hyundai ix35 fuel cell i området fra september måned. Det er blandt andet Slagelse Kommune, SK Forsyning samt enkelte lokale virksomheder, der har investeret i bilerne, og fremadrettet håber Jens Birk fra Slagelse Erhvervscenter, at andre virksomheder vil tænke brintbiler ind i deres bilpark, når de skal ud og investere i nye biler.

- Vi ønsker at gøre opmærksom på brintbilerne som en mulighed for de virksomheder, der kan se en fordel ved at være med som nogle af de første og samtidig have en miljørigtig bil. Efterhånden som efterspørgslen på brint bliver større og teknologien i højere grad implementeres hos producenterne, så falder priserne, og inden for en relativ kort årrække er jeg sikker på, at det også bliver en fornuftig løsning for privatpersoner at investere i brintbiler. Og så ligger der jo mange andre muligheder i forhold til brint som energikilde, hvilket jeg kan se nogle interessante fremtidsperspektiver i, konstaterer Jens Birk.

Brinttankstationen blev indviet mandag formiddag i forbindelse med den internationale energikonference SIR15, hvor oplægsholdere og deltagere fra ind- og udland sætter fokus på bæredygtige, innovative og vedvarende energikilder.

150914_brintstation.jpg
Foto: Thomas Danielsen