Brandvæsen tilkaldt - bymidte lugtede fælt

Lørdag morgen henvendte flere borgere i Slagelse sig til beredskabet på grund af en fæl stank i Slagelse bymidte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelse Brand og Redning måtte lørdag morgen til Slagelse midtby.

Flere borgere havde nemlig indgivet en anmeldelse om, at der bredte sig en ganske slem lugt i gaderne. Lugten skulle dog vise sig at være ufarlig, selvom den bestemt ikke var rar.

- Det var et mindre udslip af et middel, man bruger til at salte, som har samme lugt ammoniak. I stedet for at bruge salt til at salte vejen, fordi der er glat, så bruger man bruger det, der hedder urea. Det er et produkt, man bruger til at forhindre, at fortovet et glat, siger Jens Quitzau, Indsatsleder hos Slagelse Brand.

OM UREA:

HVAD ER UREA?

  • Urea er oprindeligt et urinstof, som bliver udskilt som et affaldsprodukt i dyreurin.
  • Mange former for urea bliver dog i dag fremstillet på anden vis, og køber du urea i det lokale byggemarked, er chancen for, at det er blevet fremstillet syntetisk meget stor. Her er der altså ikke tale om noget, der kommer fra dyrenes urin, men noget som er kunstigt  skabt på anden vis.

 

UREA SALT – HVAD KAN DU BRUGE DET TIL?

  • De danske landmænd bruger flittigt urea som gødning, men det er også velegnet til at tø både sne og is op. Urea er derfor et oplagt alternativ til vejsalt. 
  • Mange danske kommuner bruger allerede urea som vejsalt, når de skal salte i deres gågader og andre steder med fliser. Det er nemlig langt mere skånsomt end det traditionelle vejsalt, der ellers bliver brugt som middel mod sne, is og glat føre.

Brandvæsen opløste middel med vand

Urea er et middel, man anvender til at salte enkelte steder i centrum af byen, som skulle have været lugtfri. Men det var dog langt fra tilfældet. Derfor blev brandvæsenet tilkaldt, som opløste midlet med vand:

- Der havde været noget lugt, og så blev vi enige om, at vi opløste det, så blev mindre koncentreret, siger indsatsleder Jens Quitzau.

Seerfoto
Læs også
November på vej mod unik varmerekord
Seerfoto
Læs også
November på vej mod unik varmerekord

Han understreget dog, at midlet ikke er farligt, og at det mindre udslip, der var tale om, som foresaget lugtgener, ikke er sundhedsskadelige at indånde.

- Det er udelukkende for, at folk ikke føler sig generet af det – det er på ingen måde sundhedsfarligt. Vi gjorde det for at gøre julehandlen mere bekvem for borgerne, siger Jens Quitzau fra Slagelse Brand og Redning.


Nyhedsoverblik