Brandvæsen tilkaldt - bymidte lugtede fælt

Lørdag morgen henvendte flere borgere i Slagelse sig til beredskabet på grund af en fæl stank i Slagelse bymidte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Brand og Redning måtte lørdag morgen til Slagelse midtby.

Flere borgere havde nemlig indgivet en anmeldelse om, at der bredte sig en ganske slem lugt i gaderne. Lugten skulle dog vise sig at være ufarlig, selvom den bestemt ikke var rar.

- Det var et mindre udslip af et middel, man bruger til at salte, som har samme lugt ammoniak. I stedet for at bruge salt til at salte vejen, fordi der er glat, så bruger man bruger det, der hedder urea. Det er et produkt, man bruger til at forhindre, at fortovet et glat, siger Jens Quitzau, Indsatsleder hos Slagelse Brand.

OM UREA:

Brandvæsen opløste middel med vand

Urea er et middel, man anvender til at salte enkelte steder i centrum af byen, som skulle have været lugtfri. Men det var dog langt fra tilfældet. Derfor blev brandvæsenet tilkaldt, som opløste midlet med vand:

- Der havde været noget lugt, og så blev vi enige om, at vi opløste det, så blev mindre koncentreret, siger indsatsleder Jens Quitzau.

Han understreget dog, at midlet ikke er farligt, og at det mindre udslip, der var tale om, som foresaget lugtgener, ikke er sundhedsskadelige at indånde.

- Det er udelukkende for, at folk ikke føler sig generet af det – det er på ingen måde sundhedsfarligt. Vi gjorde det for at gøre julehandlen mere bekvem for borgerne, siger Jens Quitzau fra Slagelse Brand og Redning.