Brandfolk beskudt med fyrværkeri: - Det er fuldstændig hovedløst og tåbeligt

En aviscontainer brændte i fire timer, før Slagelse Brand og Redning kunne slukke den efter at være blevet skudt efter med fyrværkeri to gange.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

567 gange rykkede landets kommunale beredskaber ud til anmeldelser om brand nytårsaften- og nat, og i 17 af tilfældene kørte brandvæsnet hurtigt igen, fordi det blev beskudt med fyrværkeri.    

Slagelse Brand og Redning blev skudt efter med fyrværkeri tre gange. Første gang var i Ringparken, hvor ukendte personer affyrede kanonslag.  

Dernæst blev brandvæsenet to gange afbrudt i arbejdet med at slukke en brændende aviscontainer i Byskovparken, fordi ukendte personer skød med bomberør. Det første alarmopkald kom klokken 00.20, men først ved 4-tiden onsdag morgen kunne brandvæsenet slukke branden. 

quote Det er fuldstændig hovedløst og tåbeligt

Michael Djervad, beredskabschef og brandmand

Det fortæller beredskabschef og brandmand, Michael Djervad, der var med ved udrykningerne til Byskovparken. 

- Den første gang gik der et par minutter, fra vi var kommet på stedet, til vi blev beskudt. Den anden gang gik der vel otte-10 minutter, siger han.

Begge gange kørte brandfolkene med det samme, hvilket er normal procedure.

- Vi er mentalt mere på, når vi kører ud i disse områder og meget opmærksomme på risikoen for at blive angrebet. Og så er reglen, at vi forlader stedet hurtigst muligt, når vi bliver angrebet, og kommer tilbage, når politiet har sikret ro og orden, siger Michael Djervad.

Ingen skader

Det er første gang, han oplever at blive skudt efter som brandmand.

- Det er fuldstændig hovedløst og tåbeligt. Om det er politiet, brand- og redningsfolk eller ambulancefolk, så er det ikke meningen, at vi skal køre rundt og vise særlig agtpågivenhed, fordi vi skal udføre vores job.

- I de pågældende tilfælde var der heldigvis blot tale om en mindre aviscontainer, der skulle slukkes. Men det kunne lige så godt have været bilbrande, der stod tæt på bygninger, og hvor branden kunne have spredt sig, siger Michael Djervad.

På Motalavej i Korsør blev en patruljebil fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skudt efter med bomberør, før brandvæsenet kunne slukke en brand i en bil. 

- Vi er også blevet beskudt med fyrværkeri. Det er primært i Slagelse og Korsør, siger vagtchef Ole Hald fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ved ingen af episoderne er politiet, brandfolk eller biler kommet til skade.