Brændende lastbil skabte kilometerlang kø på motorvej - nu er der igen ryddet op

En brændende lastbil har siden tidligt i morgens skabt trafikale problemer på Vestmotorvejen i retningen mod København. Mandag eftermiddag er der igen ryddet op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Opdatering
Klokken cirka 17.00 er der endelig ryddet op efter den brændende lastbil på E20 Vestmotorvejen i retning mod København, der har givet problemer hele dagen. Derfor er der igen fri bane i begge spor mellem 40b Vemmelev og 40a Slagelse V.

Der er mandag trafikale problemer i retning mod København på strækningen mellem Slagelse og Vemmelev på grund af en brændende lastbil.

Lastbilen brød i brand tidligt mandag morgen. Det skete omkring kilometermærke 95. Slukningsarbejdet spærrede tidligere på morgenen kortvarigt motorvejen helt, men ved 06-tiden blev en af vognbanerne dog åbnet op for trafik igen. 

Mandag eftermiddag oplyser Slagelse Brand og Redning, at de forventer, at oprydningsarbejdet fortsætter frem til 16-18-tiden. En del af lastbilens bærende konstruktion er formentlig brændt over, og derfor er det en omfattende arbejde af få lastbilen flyttet fra motorvejen.

Tidligere på formiddag oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at det er oprydningsarbejdet, der volder udfordringer.

- Der er umiddelbart styrt på branddelen, men det volder lidt udfordringer med at få bugseret det træ, lastbilen var lastet med, væk, sagde vagtchef Michael Skræddergaard til TV2 ØST.

Branden har morgenen igennem skabt massive kødannelser. Politiet råder bilister til at køre fra motorvejen på afkørsel 40b og fortsætter videre ad Slagelse Landevej til afkørsel 40a og her igen køre på motorvejen. 

I forbindelse med sluknings- og oprydningsarbejdet er Slagelse Brand og Redning med assistance fra Beredskabsstyrelsen Sjælland til stede med blandt andet 16 brandfolk og to tomme containere, oplyser operativ chef i Beredskabsstyrelsen Lars Høg Schou på Twitter.

Fra Sydsjællands Brand og Redning deltager 10 personer.

Ingen personer er kommet til skade i forbindelse med lastbilbranden.

Den brændende lastbil har skabt lange bilkøer, og motorvejen forventes først genåbnet helt først på formiddagen.
Den brændende lastbil har skabt lange bilkøer, og motorvejen forventes først genåbnet helt først på formiddagen. Foto: René Lind

Først mandag klokken 17.00 er der igen ryddet op, efter den brændende lastbil på E20 Vestmotorvejen i retning mod København, der har givet problemer hele dagen. Derfor er der nu igen fri bane i begge spor mellem Vemmelev og Slagelse V.