Børns Vilkår klar med 24 nye erstatningssager efter Skælskørsag

Tirsdag aftens TV 2-dokumentar om søstrene Nanna Hansen og Sapran Hassna, der blev seksuelt misbrugt og udsat for vold i en plejefamilie i Skælskør, og som har lagt sag an mod Slagelse Kommune, kaster nu flere erstatningssager af sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Børns Vilkår er parat med op mod 24 nye erstatningssager om omsorgssvigt mod danske kommuner. Sager, der på den ene eller anden måde involverer offentligt omsorgssvigt. Det skriver TV 2.

Meldingen kommer efter TV 2 i går viste dokumentaren 'Anbragt i Helvede', hvor to søstre, der er blevet svigtet og misbrugt i en plejefamilie, har lagt sag an mod Slagelse Kommune for ikke at have ført tilstrækkeligt tilsyn.

- De 24 sager på vej baserer sig på over 90 henvendelser og er sager, hvor vores juridiske skøn er, at der kan værre tale om, at kommunen er erstatningspligtig - de fleste af sagerne skal dog belyses yderligere. Der er som det ser ud nu en håndfuld sager, der er ved at være klar til at gå i retten, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, til TV 2.

- Jeg tror desværre, at der er mange flere sager end dem, vi har fået henvendelser om. Mange af de børn som er blevet svigtet, har enten ikke ressourcerne eller modet til at tage hul på fortiden og se det svigt, de har været udsat for i øjnene.

I dokumentaren 'Anbragt i Helvede' levede søstrene Nanna Hansen og Sapran Hassna i flere år hos en plejefamilie i Skælskør, hvor plejefaren med vold og seksuelt misbrug ødelagde pigernes barndom.